Lesöpri a Huawei a Samsungot a versenypályáról?

2017. március 08. 10:09 - Phone Fanatics

A Samsung Galaxy S8 hiánya folytán, természetesen a Huawei P10 és P10 Plus okotelefonok voltak az idei MWC konferencia legnagyobb slágerei. Láthatóan a Kínai cég komolyan vette a , felfedezte a mulasztásaikban rejlő lehetőségeket. Ezért mindent megtett annak érdekében, hogy még a Samsung előtt bemutassa a legújabb zászlós hajóit, melynek természetesen marketing szempontból is óriási jelentősége van. Ezek után nem meglepő, hogy gyakorlatilag az egész rendezvény a P szériás okostelefonokról szólt és szó sem esett a Samsung érkező csúcstelefonjáról. Vajon aggodalomra adhat okot a világ egyik legnagyobb mobilgyártójának, hogy csupán áprilisban kerülnek majd bemutatásra a legújabb S szériás mobiltelefonjaik? Képes lesz a Huawei beváltani az ígéretét és idén nem csak felvenni a versenyt a világ egyik leghatalmasabb mobil vállalatával, hanem szó szerint maga mögé utasítani azt a népszerűségi versenyben? Legújabb cikkünkben megvizsgáljuk, valóban képes lehet-e a Huawei megelőzni a Samsungot az újonnan érkezett P szériás okostelefonjaival.

1.jpg1. Az S széria hiánya az MWC konferencián

Mivel az idei Mobil kongresszusról egyértelműen hiányzott a Samsung legújabb zászlóshajója, így természetesen akaratlanul is nagyobb versenyelőnyhöz jutatta a konkurenciáját. A Huawei kihasználva a lehetőséget, maximális erőbedobással jelent meg a Barcelonában tartott legnagyobb mobil eseményen, amelyet évente szerveznek. Valójában már annyira nagy sikere volt a cégnek és a bemutatott új telefonoknak, hogy számos újságírónak nem is tudtak érdemben válaszolni túlzsúfolt Huawei standjánál.  Jól mutatja, hogy mennyire megváltozott a márka megítélése az elmúlt években, hogy még a BBC újságírói is csak a saját okostelefonjukról tudták követni a cég prezentációját, mert nem sikerült közelebb férkőzniük a tömeg miatt. Mindazonáltal nem meglepő a Kínai cég körüli folyamatos nyüzsgés. A Huawei kétségtelenül történelmet ír évről-évre és az idei P10-es széria egy igazi csoda, mind design, mind pedig funkcionalitás szempontjából.  Egy igazán extrém és elegáns megjelenést kapott, természetesen a fókusz ebben az esetben is a kamerára koncentrál, mindemellett pedig rendkívül erős hardware specifikációkkal rendelkezik, mind a P10 és a P10 Plus is.

2.jpg2. Jó időzítés

A Huawei nagyon is tisztában van vele, hogy mikor jön el a pillanat, amikor érdemes kijátszani az ütőkártyákat. Előző évben áprilisig várniuk kellett, hogy be tudják mutatni a nem várt sikerekkel kecsegtető P9-es okostelefont, idén már tanulva a korábbi hibákból sokkal hamarabb kerültek az új csúcskategóriás mobilok bemutatásra, megelőzve még a Samsungot is. Tisztában voltak az MWC konferencia jelentőségével és sikeresen megelőzték a Dél-Kóreai gyártót, mellyel vitathatatlanul versenyelőnybe kerültek. Mi volt az eredmény? Az egész konferencia az új P10-es telefonoktól és az LG G6-os zászlóshajójáról szólt és mindenki megfeledkezett a Samsung S8-ról. Másrészről, ellentétben vetélytársával a Huawei egyértelműen a virágkorát éli, nem feketíti be a hírnevét a Samsunghoz hasonló botrány, amely a Note 7-es telefonjukat kísérte.  A Huawei egyértelműen szakít saját tradícióival és egy teljesen innovatív formát ad az új zászlóshajóinak. Még az ujjlenyomat olvasó helyét is megváltoztatták, eltérve a korábbi hagyományokkal, az új készülékeken már a telefonok elülső részén találkozhatunk vele. Vélhetően ezzel is az volt a vállalat célja, hogy megcélozza az eddigi iPhone és Galaxy S széria használókat, hogy a P10-est válasszák a korábbi kedvencük helyett. Ahogy korábban is beszámoltunk róla, a cég egyértelmű célja, hogy mind a Samsung, mind pedig az Apple vállalatával szemben győzelmet arasson 2017-ben.

3.jpg3. Megkérdőjelezhetetlen felső kategória

Gyakorlatilag minden olyan funkciót tartalmaz a P10, amelyet egy felső kategóriás telefontól elvárhatnánk.  Nincs semmi oka a Huaweinek rá, hogy bármilyen specifikációban is irigykedjen a konkurenciáira. A P10 kétségtelenül egy lenyűgöző telefon, amely könnyen felveheti a versenyt, mind az Apple, mind pedig a Samsung készülékeivel. Ahogy a tavalyi évben, idén is a kamerára helyezi a fókuszt a kínai gyártó. A közreműködést a német professszionális kamera eszközökre specializálódott Leica-val megújították, amire lehetett számítani a közösen elért sikerek után. A telefonra ismét felkerült a dual kamera, amelyből az egyik 20 megapixeles fekete-fehér és hozzá kapcsolódó 12 megapixeles színes lencse kettősségével készít tökéletes fotót. Ahogy a Galaxy S7, az új P10 is víz és porálló, bár nem rendelkezik IP 68-as hitelesítéssel. Az okostelefon akkumulátorán is javítottak, már 3000Mah lesz a kapacitása az új modellnek.

4.jpg4. Azonnali elérhetőség és kedvező ár

Végül, de nem utolsó sorban a gyorsaság és a már korábban megszokott lényegesen alacsonyabb ár, amely Samsung  „gyilkosává” teszi a Huawei P10-est. Míg az S8-as csupán április 21-én kerül debütálásra, a P10 már március 24-én a boltok polcára kerül, közel egy hónappal megelőzve a Dél-Kóreai gyártót. Mindemellett pedig közel 40.000 Forinttal olcsóbb is lesz, mint a vetélytársa, noha szintén 64GB-os verziót kínál. Talán az egyetlen szempont, amely hátráltathatja a Huawei-t az előrejutásban az a kínai gyártókról kialakult tévképzetek, amiket lássuk be, csak az idő múlásával tudnak elfelejteni az emberek. Tény, hogy óriási energiát fektetnek a marketingre (bizonyára ez sem véletlen). Azonban sokak szemében még mindig egy alacsony minőségű anyagokkal dolgozó, nem megfelelően optimalizált eszközöket készítő brand képe ugrik be az embereknek a név hallatán, annak ellenére, hogy sokan már tisztában vannak vele, hogy ez egyáltalán nem igaz. Leginkább a Samsung és az Apple közti versenyhez tudnánk vonatkoztatni, ahol a Dél-Kóreai gyártó szintén ehhez hasonló előítéletekkel vetette bele magát a versenybe. Természetesen nincs okunk feltételezni, hogy a Huawei nem fogja megoldani ezt a problémát, hiszen egyre jobban látható, hogy gyorsan halad a célja felé, egy teljesen új kép kialakításában, ami megállíthatatlanná teheti a piacon.

5.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr5112320513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2017.03.09. 19:06:22

Én 2 éve vágtam bele egy G7-tel a Huaweii kalandba, mert jobban tetszett a user interface mint a Samsungos, meg ár-értékben is jól nézett ki. Ma is bírja 2 napig az akksi simán, nem laggol nem volt semmi baja úgyhogy panaszmentes.

Mondjuk most már nem olcsók, de mindig ez van.
süti beállítások módosítása