iPhone 8, Huawei P10? Milyen telefonokat várhatunk 2017-ben?

2017. február 08. 17:55 - Phone Fanatics

Kétségtelen, hogy 2016 egy óriási mérföldkő volt az okostelefonok horizontján. A Huawei szinte megállíthatatlan előretörésével egyre inkább dacol a prémium kategóriás márkákkal és ez a tendencia 2017-ben is folytatódni látszik. Túl a Samsung botrányon és a Google első okostelefonjának, a Pixelnek a megjelenésén, bemutatjuk mire számíthatunk ebben az évben. A NOKIA már hivatalosan is bejelentette a visszatérését a piacra, így elmondhatjuk, hogy a korábbi pletykák igazak voltak. A Microsoft hamarosan piacra dobja az új zászlóshajót, a Surface Phonet, mellyel igyekszik jobb helyre kerülni a végeláthatatlan technikai versenyben. Legújabb cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen újdonságokkal kecsegtetnek a közismert telefongyártó cégek nekünk. Lássuk a listát:)

7.png1. iPhone 8

Az Amerikai nagyvállalat az idei évben készül megünnepelni az iPhone 10. évfordulóját, ezért biztosak lehetünk benne, hogy nagy dolgokat tartogatnak számunkra az új 8-as iPhone megjelenésével kapcsolatosan. Amennyiben a pletykák igazak, az Apple ki fogja hagyni, a már jól megszokott S verziót a 7-es iPhone-ból és bemutatják a 8-as szériát. Bizonyára sokszor hallottátok már ti is, hogy a következő iPhone egy óriási designváltás lesz az előző modellhez képest. Nos, ebben az esetben, valóban nagy lépésre készül az Apple a megjelenés területén is.  Úgy értesültünk, hogy teljesen üvegborítást kap a 8-as és egy gyönyörű OLED kijelzővel dobják piacra. Továbbá arról is terjengnek pletykák, hogy ez lesz az első olyan készülék, amely teljesen vezeték nélküli töltést tesz lehetővé és az ujjlenyomat leolvasót már a kijelzőn tudjuk használni. Előreláthatóan helyet fog kapni rajta a dual camera is. A nagyvállalat bejelentése alapján szeptemberben várhatjuk a telefon debütálását.

iphone-8-concept.jpg2. Samsung Galaxy S8

A Samsung, függetlenül a kialakult korábbi botránytól a Note-al kapcsolatban, kijelentette, hogy érkezik az új csúcstelefonjuk és töretlenül haladnak előre az S8-as felé. Követve az Apple irányát, elsőként fog megjelenne a mesterséges intelligencia alapú asszisztens az S8-as zászlóhajón. Azonban nem ez lesz az egyetlen hasonlóság, minden bizonnyal a Samsung új csúcstelefonjáról is el fog tűnni a jack csatlakozó. További spekulációk alapján meg fog jelenni a 2K felbontású AMOLED kijelző is, mind ujjlenyomat olvasóval, mind pedig írisz szkennerrel, természetesen már a telefon képernyőjén. Szintén számíthatunk rá, hogy a Snapdragon bivalyerős processzora fog belekerülni az S széria új jövevényébe és itt is megjelenik a már korábban említett dual kamera is. Tehát összességében a Samsung folytatja azt, amihez mindig is értett, függetlenül a korábbi botrányoktól. Előreláthatóan Februárban fogják debütálni a telefont, így nem kell sokat várnunk rá:)

2.jpg3. Nokia P1

Igen, a hírek igazak. A Nokia hivatalosan is bejelentette, hogy 2017-ben visszatér az okostelefonok piacára és teljesen új konstrukcióval, ráadásul immáron Android operációs rendszerrel. Amennyiben hihetünk az előrejelzéseknek, egy teljesen víz és porálló új csúcstelefont fognak bemutatni, Android  7 operációs rendszerrel. Két méretben fog érkezni a készülék így lehetőségünk nyílik választani az 5.2 –es és az 5.5-ös kijelző átmérővel rendelkező telefonok közül. Mindemellett helyet kap benne a QHD 2560x1440 AMOLED kijelző is. Ráadásul ez a modell már támogatni fogja a Google VR platformot is a pletykák szerint. A specifikációkból jól látszik, hogy egy masszív felső kategóriás telefonnal próbálnak betörni a piacra. Olyan időszak lesz ez a NOKIA életében, amikor a cégnek meg kell felelnie a saját márka hírnevének egy idáig ismeretlen piacon. Vélhetően 2017 első negyedévében fogják piacra dobni a telefont.

3.jpg

4. Huawei P10

Érdekesség, hogy 2016-ban közel 10 millió példányt adott el a Huawei a P9-es csúcstelefonjából. Ebből következően nem is ér meglepetten minket, hogy idén folytatódik az új széria gyártása. Tény, hogy egyelőre elég keveset tudunk a P10-es várható specifikációiról, de a pletykák szerint leváltják a kapacitív ujjlenyomat olvasót egy ultrasonic technológiás változatra, amely lényegesen gyorsabb és hatékonyabb lesz az elődjénél. Természetesen a közreműködés továbbra is folytatódik a Leica-val, hiszen láthatóan ez partnerkapcsolat sikerre van ítélve. Továbbra is a saját Kirin processzort fogják használni a készüléken, előreláthatólag a 960 chip-et. Találkozhatunk 4GB és 6GB rendszer memóriával felszerelt verzióval is. Megközelítőleg áprilisban lehull a lepel és a telefon hivatalosan is bemutatásra kerül majd.

huawei-p10-edge1.jpg5. OnePlus 4

A OnePlus 4, amely valószínűleg OnePlus 5-ös névvel fog piacra kerülni annak következtében, hogy a 4-es szám nem hoz szerencsét az Ázsiai babonák szerint. Várhatóan a legerősebb telefon lesz a kollekcióból, mind funkcionalitását, mind pedig specifikációit tekintve. A részletek még kérdésesek ebben az esetben is, de a pletykák szerint teljes fémházat kap majd az új telefon és Snapdragon 835-ös chip-et fogja használni. Természetesen itt is jelen lesz a QHD kijelző egy 5.5 – ös átmérőjű kivitelben. Előreláthatóan 8GB rendszermemóriával fog piacra kerülni, és egy 21 vagy 23 megapixeles előlapi kamera is helyet kap rajta. Továbbá 4000 mah akkumulátor is gondoskodni fog róla, hogy jó darabig bírja a telefonunk töltés nélkül. Természetesen, az új modell már an Android Nougat operációs rendszert fogja használni. Az előrejelzések szerint májusban fogják bemutatni a készüléket.

5.jpg
5. Samsung Galaxy Note 8

Mindannyian ismerjük a Note 7-es körüli óriási botrányt a 2016-os évből. Természetesen, ettől függetlenül érkezik a széria folytatása 2017-ben. Egy dologban biztosan lehetünk, hogy az új modell már nem fog felrobbanni. (feltehetően ). Nem tudunk sokat a Note 8-ról, mindazonáltal sejthető, hogy 4K felbontású, 5.7-es kijelzővel fog érkezni és az ujjlenyomat olvasó mellett lesz benne írisz szkenner is. Továbbá a Note esetében is számíthatunk a Snapdragon 835-ös chipre és a Google VR támogatásra is.  A telefon debütálására körülbelül augusztusban számíthatunk és minden bizonnyal nem fogunk találkozni a korábbi verzió hibáival. Illetőleg nagyon reméljük, hogy még egy hasonlót nem enged meg magának a Samsung, tekintetbe véve, hogy az egyik legnagyobb mobil gyártó cégről beszélünk.

6_1.jpg6. BlackBerry DTEK70

Alapvetően kevesen jönnek lázba a BlackBerry telefonok hallatán, mindazonáltal a DTEK70 vagy más néven Mercury modell, igazán ígéretes darabnak tűnik. A korábban már jól megszokott fizikális billentyűzet szintén jelen lesz, és a Snapdragon 625-ös processzorát fogja használni. 3GB Ramot kapunk hozzá és 32Gb tárhelyet, ha hihetünk a pletykáknak. Sőt, vélhetően már az Android Nougat operációs rendszert is tartalmazni fogja az új konstrukció. A BlackBerry telefonok általában a biztonságos és felhasználóbarát funkciók miatt váltak kedveltté bizonyos körökben. Ez továbbra sem fog változni, de örömmel látjuk, hogy a hardware specifikációk tekintetében is igyekeznek lépést tartani a konkurenciával.

7.jpg7. Surface Phone

A Microsoft 2017-ben fogja bemutatni az egyik legnagyobb ütőkártyáját, a nagy ígéretekkel kecsegtető Surface Phone-t. A spekulációk szerint három verzióban fogja piacra dobni zászlóshajóját a Microsoft:

  • 4GB/128GB
  • 6GB/256GB
  • 8GB/512GB

Mindhárom készülék esetében számíthatunk ujjlenyomat olvasóra, 5.7-es AMOLED kijelzőre és USB-C portra is. Természetesen már a Windows 10 operációs rendszerrel tudjuk majd használni a Surface-t és a Microsoft nagy reményekkel készül a bemutatására.

8.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr1912238500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AskmeLater30 2017.02.10. 10:13:23

Egy fizikai billentyűzettel ellátott, amoled kijelzős iphone 7-et kérek, köszönöm!

dr. Wilbur Swain 2017.02.10. 10:13:46

"A Microsoft 2017-ben fogja bemutatni az egyik legnagyobb ütőkártyáját, a nagy ígéretekkel kecsegtető Surface Phone-t." - de mikor? az sem biztos, hogy őszre kijön :(

Larry Silverstein 2017.02.10. 10:13:52

én nagyon elégedett vk a huaweimmel, jelenleg ez az a klasszikus összeszerelési és anyagminőség minden túlzott designtól mentesen, mint ami az autóknál mondjuk a vw. és nagyon jól bírja az akksi, 15 hónaposan pont olyan mint új korában.

persze azért már ennél a márkánál is erősen felfelé kúsznak az árak, de még mindig nem rossz vétel.

loading 2017.02.10. 10:14:06

Nem a Nokia tér vissza, hanem csak a Nokia márkanév, amelyet egy másik vállalat licenszel. És akkor sem ugyanaz, ha a másik vállalatban korábbi Nokiások dolgoznak.
Az MS Surface phone a jelen pillanatban 2018-ra ütemezett. Bár az ez évi megjelenést is későinek tartják egyesek, de tovább csúszik.
süti beállítások módosítása