NOKIA 6. Borítékolt a siker?

2017. március 21. 18:22 - Phone Fanatics

Kétségtelen, hogy a NOKIA egy elpusztíthatatlannak tűnő brand, amely talán képes lesz egyik pillanatról a másikra újra feléledni és megvetni lábát az okostelefonok piacán. Elérkezett a pillanat, hogy a nagy visszatéréshez az egyik prémium kategóriás telefont hívja segítségül a finn HMD vállalat szárnyai alá vett Nokia. Az új készülék az MWC kiállításon is bemutatásra került és Kínában jelent meg elsőként, hozzávetőlegesen 250 dollárért. Nem véletlen üzleti lépés volt a márkától, hogy elsősorban a kínai piacon mutatták be az új készüléküket. Európába minden bizonnyal május környékén kerül majd a boltok polcára a zászlóshajónak szánt 6-os NOKIA. Legújabb cikkünkben bemutatjuk, amit az új jövevényről tudni érdemes. Terítéken a NOKIA új zászlóshajóját.

0.jpg1. Megjelenés és minőség

A 6-os természetesen alumínium keretes megjelenésben fog érkezni a piacra. A telefon design biztosan nem fog csalódást okozni, igaz különösebben innovatívnak sem nevezhető. Mindenesetre kellemes a telefon megjelenése, a sarkok másmárkákhoz hasonlóan itt is lekerekítettek, és az ujjlenyomat szenzorként is funkcionáló első gomb is jól illeszkedik a képbe. Hátul csak a márka logóját és a mikrofont találhatjuk meg rajta. Természetesen találhatunk rajta jack csatlakozót is, amely közvetlenül a telefon felső részén helyezkedik el, ezzel is könnyebbé téve a csatlakoztatást, amikor a telefon a zsebünkben van. Összességében tehát egy minőségi, letisztult, ugyanakkor átlagos megjelenést tapasztalhatunk ennél a telefonnál.

nokia_6_1.jpg2. Kijelző

A készülék egy 5.5-ös kijelzőt használ, amelyhez egy Gorilla Glass 3 társul, annak érdekében, hogy megfelelő védelmet nyújtson a telefont ért esetleges külső megrongálódástól. Az IPS LCD kijelző, pedig gondoskodik a full hd felbontásra. Természetesen ez nem egy forradalmi újítás, de nyilvánvalóan nem is az volt a cél, hogy csúcskategóriás telefon márkákkal szálljon versenybe a finn vállalat. Viszont a készülék képe elegendően éles még rossz fényviszonyok között is, ami akkor is jó minőségre vall, ha messze nem mérhető össze a Huawei vagy az Apple csúcskategóriás készülékeivel. Összességében egy erős közép kategóriás készülékhez méltó kijelzőt kapunk, de csodára ne számítsunk az új Nokiától.

kijelzo.jpg3. Szoftver

Bizonyára senkit sem fog meglepetten érinteni, hogy a 7.0 Nougat Android operációs rendszert fogja használni a készülék. A Nokia már a visszatérésekor egyértelműen kijelentette, hogy a Google operációs rendszerét fogják használni az okostelefonjaihoz. Néhány apróbb változtatást azért tartalmazni fog a rendszer. Ahogy azt más telefongyártó vállalatoktól is megszokhattuk, igyekeznek a saját készülékeikhez formálni a rendszert. Ami inkább érdekes újdonság, hogy a Nokia összes mobiltelefonja már támogatni fogja a Google Assistant használatát, vagyis a Google saját mesterséges intelligenciáját.

android-nougat.jpg4. Teljesítmény

Különösebben itt sem fogunk szárnyalni, de a hétköznapi használathoz, ez az erős közép kategóriás készülék, egyértelműen elegendő erőforrást fog tartalmazni. A Snapdragon 430-as chip-jét fogja használni, amely egy közép kategóriás, 8 magos processzort jelent. Maximum 1,4 GHz-es frekvencián tud nyújtani ez a fajta konstrukció. Összehasonlításképp, a Lenovo K6-os telefonja is pontosan ezt a fajta erőforrást használja. A Grafikáról egy Adreno 505-ös chip gondoskodik. 3 GB memóriát találhatunk benne és 32GB tárhelyet, amely 128Gb-ig bővíthető. Láthatóan az erőforrásnak könnyedén ki kellene tudnia szolgálni a hétköznapi feladatokon túl a munkahelyi teendőket is, de természetesen a pontos tesztelést követően lehet csak megállapítani, hogy ténylegesen mit ajánl nekünk.

qualcomm-snapdragon-processor-embedded-on-the-device-nokia-6.jpeg5. Audio

Bár tény, hogy egy középkategóriás telefonról beszélünk, ennek ellenére komoly zenelejátszót tudhat magáénak. Mindemellett pedig rendkívül fejlett a zajcsökkentés is, tehát biztosak lehetünk benne, hogy nem fogják a külvilág beszűrődő zajai elrontani a zenehallgatás élményét. A hangerő szabályozó gombok is tökéletes helyen vannak, ezért elmondhatjuk, hogy tényleg nem lehet panaszunk ezen a téren a telefonra.

audio.png6. Kamera

A telefon hátsó részén találkozhatunk egy 16 megapixeles kamerával, amely dupla led világítással van felszerelve. Kifejezetten jól lehet fényképezni vele még rossz látási viszonyok között is. Általában a legtöbb okostelefon gyenge pontja, amikor este vagy szürkületben kell fényképezni, de a Nokia egész jól állja a sarat. Az előlapi kamera 8 megapixeles lesz, amely tökéletesen elegendő a szelfizéshez.

camera.jpg7. Akkumulátor

A 6-os Nokia egy zárt, 3000mah-s akkumulátorral rendelkezik, amely közepesnek tekinthető a piacon. Valószínűleg nem ez lesz a telefon legnagyobb előnye, de azt mindenképpen kijelenthetjük, kategóriájának tökéletesen megfelelő.

nokia_6_1_3.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr5312359401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rxtr 2017.03.22. 17:18:28

Nagyon varom mar, egyaltalan nem ertem, hogy miert kell majusig varni, ha egyaltalan akkor vegre lehet venni itthon is. Kivancsi vagyok mennyibe fog kerulni, jelenleg. Aliexpressen kb 320 dolcsi, erosen gondolkodom rendeljek e, bar meg vam meg minden. Itthon szerintem 110.000 alatt nem lehet majd fuggetlenul megvenni.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.04.22. 11:34:17

Igen gyenge a speckó. Kb alsó középkategóriás. Értem a nosztalgiát, de seggre ülni ettől a telótól nevetséges.

dreamhotep 2017.04.25. 16:35:21

@rxtr: hasonló cipőben járok, személy szerint még várok 2 hónapot és utána ali. remélem 100 alatt lesz vámmal cakumpakk

Naznin Ahmed Nova 2017.08.21. 09:58:54

Samsung Galaxy S8 Active has been launched and this phone comes with a water proof sensor (Ref: www.buymobile.com.bd/blog/2017/08/09/samsung-galaxy-s8-active-battery-water-proof-sensor/#.WYvvBlUjFdg ). OPPO’s cutting edge selfie centric smartphone is one in every of its largest handsets and it’s Oppo F3 Plus (Ref: www.oppo.com/bd/about-us/press/) was officially announced. It’s were given a big display and effective specification however the predominant appeal is its dual the front facing camera. Another Brand HTC’s (Ref: www.htc.com/in/ ) new phones are also good design and features are good. Micromax Bolt Mega Q397 is the latest phone of micromax. This phone comes with awesome look and outstanding performance. Micromax Bolt Mega Q397 (Ref: www.mobileblog24.com/compare-mobiles-prices/ ) comes with 5 inch display. On the other hand Asus, Huawei, Lenovo, Nokia (Ref: www.nokia.com/en_int/phones/all-phones ), ZTE, Alcatel All brands come with great feature and nice looking smartphone.
süti beállítások módosítása