10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az Android telefonodat

2016. december 20. 16:08 - Phone Fanatics

Bosszantó érzés, amikor megvásárolsz egy prémium vagy közép-felső kategóriás telefont és a gyors, hatékony működés így is csak illúzió marad számodra. Az alkalmazások későn töltenek be, akadoznak a játékok és nem tudsz rajta egyszerre több feladatot elvégezni. Bizonyos  esetekben, még az email üzenetek is későn jelennek meg , ami céges vagy üzleti szempontból természetesen elfogadhatatlan. Mi okozza a hibát? Hogyan lehetséges, hogy egy alig pár hónapja vásárolt okostelefon szignifikánsan veszít a teljesítményéből? Cikkünkben választ adunk erre a kérdésre, és megoldást is kínálunk nektek a problémára.

gsmarena_001_1.jpg1. Mindig figyelj, hogy a frissítve legyen a telefon!

A legújabb software általában a korábbi verzió különböző bugjainak, hibáinak a kijavítására szolgál és olyan általános fejlesztéseket tartalmaz, amivel optimalizálja a telefonod teljesítményét. Az esetek nagy részében, amikor megjelenik egy újabb frissítés, azonnal értesíteni fog róla minket a rendszer. Mindazonáltal nem árthat az ellenőrzés a biztonság kedvéért: Lépjünk be a beállításokba, majd válasszuk ki a „telefonról” menüpontot. Ezt követően pedig a szoftver frissítés-nél láthatjuk is, hogy a legújabb verziót használjuk–e vagy sem. Hasonlóan, a telefonon lévő applikációkat is rendszeresen frissítenünk kell, hiszen ezekre ugyanaz a szabály igaz, mint az operációs rendszerre.

maxresdefault.jpg2. Tisztítsd meg a kezdő képernyőt

Az úgynevezett „élő háttérkép” nagyon kellemes látszatot kölcsönöz a telefonunknak, mindazonáltal ez is terheli a rendszert. Érdemes  statikus képre lecserélni, ha teljesítmény csökkenést tapasztalnánk. További nagy segítség lehet a nem használt ikonok eltávolítása is. Tudjuk, hogy az asztali számítógépek esetében is nagyon pozitív hatást gyakorol, ha nem tesszük tele az asztalt olyan ikonokkal, amelyeket nem is használunk. Ez ugyanígy igaz az okostelefonokra is. Ugyanezt a módszert követve tanácsos gondoskoskodni a különböző widgetek-ről is, igyekezzünk redukálni őket a leggyakrabban használtakra. Minél kevésbé kaotikus a telefonod főoldala, annál jobb lesz a teljesítménye is.

android_lollipop.png3. Töröld le a nem használt applikációkat

Nagyon sok esetben a mobil szolgáltatónk alapértelmezetten telepakolja olyan alkalmazásokkal a telefonunkat, amelyeket az életben nem fogunk használni. Ezek persze felesleges helyet foglalnak és folyamatosan futnak a háttérben, ezzel is terhelve a telefont. Szerencsére sok helyen tudunk vásárolni ilyen alkalmazásoktól mentes mobiltelefont, de természetesen inaktiválni tudjuk őket, ha törölni nem is, minden esetben. Ne habozzunk az alkalmazások kezelőfelületén megtenni ezt, észre fogjuk venni a különbséget. Érdemes leellenőrizni, hogy  az alkalmazások mappán belül, melyek azok, amelyek folyamatosan futnak, anélkül, hogy szükségünk lenne rájuk.

41.jpg4. Kapcsold ki vagy csökkentsd a különböző animációkat

Ehhez a lépéshez már fejlesztői módban kell használnod a telefont. Miért fontos ez? A különböző animációk minden esetben egy különálló programként vagy szkriptként funkcionálnak. Ezek az esetek nagy részében kellemes látványt nyújtanak, de lényegesen lelassíthatják az eszköz működését. Menjünk a "beállításokon" belül a „telefonról” opcióra. Itt meg fogjuk találni a „build számot”. Hétszer koppintsuk rá és utána kapnunk kell egy üzenetet, hogy fejlesztői módra váltottunk. Ezután már látnod kell a rendszer menüponton belül a „fejlesztői opciók” lehetőséget. Itt három animációs beállítást fogsz találni. Amint rákoppintasz, állíts be .5x-et vagy kapcsold ki. Amennyiben nem megfelelő a beállítás, természetesen bármikor visszatérhetsz erre a felületre.

disable-animations-speed-up-android.jpg5. Töröld ki a cache-elt adatokat

Mind a böngészők , mind pedig az alkalmazások gyorsítótára hasznos, hiszen a segítségével gyorsabban betöltődhetnek a különböző applikációk és weboldalak. Azonban sok esetben ezek a tárolt adatok felhalmozódnak, ezáltal könnyen előfordulhat, hogy olyan programok adatai is bele kerülnek, amelyeket már régóta nem használsz. Érdemes legalább kéthetente törölni a gyorsítótárban szereplő adatokat, hogy ne foglalják feleslegesen a helyet az eszközön. Lépj be a beállításokba, azon belül pedig az alkalmazásokhoz. Koppints az alkalmazásra, majd válaszd a „gyorsítótár törlése” opciót. 

001-1.jpg

6. Kapcsold ki vagy csökkentsd az automatikus szinkronizálást

Természetes, hogy többféle fiókot használunk a készülékünkön. Email, Facebook, Twitter, Google+ és még sorolhatnánk. Alapértelmezetten minden ilyen alkalmazás automatikus  szinkronizálásra van beállítva, tehát folyamatosan frissíti magát, hogy új adatokkal lásson el minket. Nem kell magyaráznunk, hogy ennek nagy hatása van a teljesítményre és a telefon akkumulátorára egyaránt. Nem szükséges, hogy mindet kikapcsoljuk, hiszen hasznos  funkcióról van szó. Mindazonáltal érdemes a nem használt alkalmazások esetében meglépni ezt a műveletet. Ezt a beállításokon belül a fiókok menüpontban tehetjük meg.

maxresdefault_1.jpg7. Használjunk vírusirtó programot telefonon is

Tudjuk, hogy az Android egyik legnagyobb előnye a sokoldalúsága. Ezzel párhuzamosan az elterjedtsége és a rengeteg  applikáció, amelyet nap mint nap használunk sebezhetővé teszi az operációs rendszert. Sokszor észre sem vesszük, ha vírusos a telefon, csak a lassúságot és a helytelen működést tapasztaljuk meg rajta. Sokan elfelejtik, hogy ez is egy számítógép, amely igényli, hogy legyen rajta megfelelő rendszervédelem. Egyetlen egyszerű koppintással fel is tudjuk telepíteni a vírusirtót, ne habozzunk megtenni!

maxresdefault_2.jpg8. Használj CCleanert!

A CCleaner egy olyan alkalmazás, amelyet kifejezetten a számítógépek és telefonok optimalizálására fejlesztettek ki. Mind a gyorsítótárban szereplő adatokat, mind pedig a tárhelyet tudjuk optimalizálni ezzel a remek kis programmal, továbbá meg tudjuk adni, melyek azok az alkalmazások, amelyeket szeretnénk használni. Adott esetben olyan applikációkat is kikapcsolhatunk a segítségével, amelyeket a telefon beállításokban nem tudnánk. Érdemes legalább kéthetente lefuttatni egy  gyors  tesztet, amellyel megtisztítja telefonunkat a nem kívánatos programoktól.

nexusae0_ccleaner1.png9. Tisztítsd meg a telefon tárhelyét!

Mivel napjainkban már alapvetően 16GB-os tárhellyel dobják piacra a telefonokat, könnyen előfordul, hogy nem figyelünk oda a fájlok, zenék, képek rendszerzésére. Ezek is kihatással vannak a teljesítményre. Alapjáraton már a legtöbb telefonon van gyári tárhely optimalizáló program, de a legjobb, ha mi magunk is odafigyelünk rá, hogy ne töltsük fel sok felesleges és nem használt adattal a telefonunk tárhelyét.

galaxy-s6-available-storage_1.jpg10. Gyári beállítás visszaállítása

Abban az esetben, ha már a fent említett műveletek egyike sem használ, érdemes elvégezni a telefon gyári helyzetbe visszaállítását. Ekkor törlődik minden gyorsítótárban és a tárhelyen szereplő adatunk, ezért mindenképpen mentsük le a szükséges információkat valamilyen adathordozóra. Ennek a beállításnak a pontos helye minden telefon márkánál máshol található meg, de egységesen a beállítások opcióban tudsz hozzáférni. Adott esetben vírusok ellen is tökéletes megoldás lehet, ha már nem tudunk semmilyen egyéb módszerrel megszabadulni tőlük. Android készülékeken egyébként is érdemes fél évente csinálni egy biztonsági mentést, majd teljes gyári vissza állítást készíteni, mert csak így lehet törölni az elraktározott "cache" és "cookie" fájlokat, amiket böngészés közben eltárol a készülék.

factory-reset-primary-100363921-primary_idge.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

 

36 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr4912062667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Void Bunkoid 2016.12.21. 13:47:08

+1: dobd ki és vegyél iphonet. Igaz, hogy mindig okosabb akar lenni nálad, és semmit nem engedélyez, nincs fejlesztőmód, satöbbi, viszont telesz*rva is gyors marad.

Hrobert · http://androlib.blog.hu 2016.12.21. 13:47:30

Vagy: vegyél egy normàlis telefont, és egyikre sem lesz szükséged,

tommybravo 2016.12.21. 13:47:49

Mégis a cache és a tárhely egyéb módon történő megtisztítása hogyan gyorsítja a telefont? Hasznos tud lenni persze, ha elfogyóban a tárhely, de nem a sebesség miatt. Ha pedig futtatsz egy vírusirtót, az csak tovább lassítja a telefont.

Skywatcher 2016.12.22. 09:53:56

Ez már épp a 28. cikk ebben a témában, és kb ugyanazt mondja el. Persze, aki pár napja lát először androidot, meg okostelefont, annak ezek újdonságok, de aki már pár éve benne van a témában, annak nem. Minden lépést megtettem már, ötször, felraktam mindenféle memória ürítő meg figyelő alkalmazást, csak még tovább lassították az S3-amat. Most mindent uninstalltam róla, amit lehetett, de így sem táltosodott meg. A névjegyek megnyitása kb 5-10 másodperc (addig fekete képernyő), híváslista dettó. Sokszor a hívásfogadás is úgy megy, hogy kétszer, háromszor el kell húzzam a zöld ikont, mire veszi, akkor is látom, hogy megakad félúton, gondolkodik, dolgozik mint állat. Fényképezőgép indítása ugyancsak 10 másodperc, egy fotózott kép visszanézése galériából dettó.
Egy komplexebb művelet, ami korábban pár másodperc volt, az most 1-2 perc. (pl képernyő kinyit, fényképező indítása, fotózás, kép visszanézése, elküldése emailben). És nem az alkalmazások lassúak, hanem a közöttük történő váltás. Mikor rányomok a kép küldése emailen gombra, ott megint 10-15 mp fekete kép, mire bejön az email alkalmazás. Az már aztán gyors, nem akad, de a vissza gomb lenyomására megint több másodperc fekete kép.
És a programokból kilépve az esetek 90%-ában nem a főképernyő ikonjai fogadnak, hanem üres kép, amire egyesével pakolgatja vissza az ikonokat. Korábban ez nem volt, tehát ezexerint minden alkalommal összef..sa magát a touchwiz környezet is.

Most ott tartok, hogy factory reset, de már kinéztem az új telót a biztonság kedvéért. A factory resettel az a bajom, hogy nem tudom, miket mentsek le? Sosem csináltam még, és neten sem találtam sok infót. Telefon névjegyek? fotók? Pl az az 1-2 játék amit használok, elveszit minden állást? Az egyikben pl már minden autót és pályát unlockoltam, de ez több éves meló volt. Ez akkor megy a levesbe?
Találtam egy titánbackupot, de az csak rootolva megy.
No erre kéne inkább egy jó kis cikk!

Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2 2016.12.22. 09:54:12

@Void Bunkoid: láttam én már szifont is lefagyni, szóval az sem 100%-os megoldás :/

LassúGabi 2016.12.22. 09:54:49

@Void Bunkoid: Párhuzamosan használok IOS-t és Androidot.
Az iPhone céges, muszály azt használnom.
Egy ilyen korlátokkal telibaszott fosadékot még nem hordott a hátán a föld!

stylex450 2016.12.22. 09:55:22

Nekem aztán a gyári beállítások visszaállítása sem szokott segíteni. Androidos vagyok természetesen. Pár nap használat után ugyanolyan idegesítően lassú lesz a telefon, mint előtte. Kb másfél évente inkább új készüléket veszek, vagyis kénytelen vagyok, ha nem akarok idegbajt kapni.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.12.22. 09:55:48

marhára nem vagyok apple (vagy bármilyen) fan, de valaki megmagyarázhatná, hogy ios-on miért nem kell ilyen hülyeségeket csinálni, hogy normálisan működőképes maradjon a telefon...

C4rt3r 2016.12.22. 09:56:02

@Void Bunkoid: "Gyors" ... Ja :D Abban a másfél évben, amíg be nem lassítják az újabb ios verziók. És ha el tudod fogadni, hogy nem azonnal, hanem késve reagál az érintésre. Akkor igen, gyors marad, teliszarva is.

metal · http://electric.blog.hu 2016.12.22. 09:56:19

"1. Mindig figyelj, hogy a frissítve legyen a telefon!"

Az nem vita tárgy, hogy frissíteni kell, ha lehet. De azt állítani, hogy ez gyorsítja a telefont. Hát elég amatőr dolog. Általában pont fordítva van, és nem gyorsítja, hanem lassítja a frissítés (azt most hagyjuk, hogy szándékos dolog-e a fejlesztőktől, hogy a régebbi telefonokat lassítják a frissítésekkel, vagy csak egy velejáró dolog).

Hatos villamos 2016.12.22. 09:56:25

@Void Bunkoid: Ez persze hülyeség - ahogy Te is tudod - , de mint almahívő, úgyse fogod elhinni, hogy az Iphone,/ipad ugyanúgy belassul idővel...

Ferenc Valenta 2016.12.22. 09:56:42

Valami nagyon nincs rendben az Androiddal, ha 2016-ban a sebesseg meg problema, az orajel/magok szama meg selling point, es tisztogato meg virusirto progikra van szukseg hogy normalisan mukodjon.
A masik lehetoseg, melyben jobban szeretnek hinni, hogy ezek a progik a placebo hatason alapulnak, es esetleg minimalis mennyisegu memoria felszabaditasan kivul semmi ertelmuk, sebesseghez nincs kozuk.
De a tuti megoldas tenyleg az iPhone. Nem olcso, de utana lehet ertelmesebb dolgokkal foglalkozni, a telefon-problema jo hosszu idore megoldva.

conchita wurst 2016.12.22. 09:57:24

én az Applenél dolgozom, ergo egy Huaweii G7 a magántelóm

én is hallom mindig Android nemjó, 1 év múlva belassul stb. Még mindig 2x annyi az akksiideje a 1,5 éves középkategóriás Huaweiemnek, mint egy iPhone7nek, vagy bármelyik másiknak. 1x volt olyan hogy a 2 Gb memóriából fogyni kezdett a szabad rész sima restart megoldotta.

A tippek többsége jó én a frissítéssel nem értek feltétlen egyet, soxor azok szopnak többet akik rögtön a megjelenéskor azonnal frissítenek. Nekem még mindig bármire elég a KitKat, igaz játszani nem szoktam a telón.

Wandál 2016.12.22. 09:57:52

@Void Bunkoid: vegyen szifont akinek hét anyja van...

szanalmas 2016.12.22. 09:57:59

Amúgy a leghatásosabb gyorsítás lemaradt: tiltsd le a francba a google minden alkalmazását!
(előbb törölni kell a google fiókot a telefonról)

elemes 2016.12.22. 09:58:11

@tommybravo:

mármint androidos telefonon gyorsítja (a cache törlése).

winphone-on erre nincs szükség, mert nincs ami lelassítsa :-(

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2016.12.22. 09:58:25

Nem feltétlenül törölni, de LEÁLLÍTANI a háttérben futó, nem használt alkalmazásokat, ez lenne a legfontosabb. Valami ismeretlen okból az Android nem teszi ezt egyszerűen elvégezhető műveletté. Talán a Google-nak van valami érdekeltsége abban, hogy az emberek az Android lassúságát megelégelve erősebb telefont vegyenek?

Az embere többsége nem is érti a különbséget a háttérbe tolt, és így nem látszó, és a leállított programok között. Fut a telefonon a sok szar, amit valamikor megnyitott, aztán még szép, hogy egyre lassul a rendszer.

@tommybravo: A cache törlése tényleg tud kis sebességnövekedést okozni. Legalább akkor, ha a Chrome chache-ét töröljük. Azért, mert az a megnyitott oldalon levő elemeket állandóan összehasonlítja a már letöltöttekkel, hogy csak a frissülteket töltse le, időt spórolva nekünk. És ezért egy csomó időt elpazarol a cache-olvasgatásával.

elemes 2016.12.22. 09:58:41

@tommybravo:

én nem tudom, hogyan gyorsítja a böngészőt gyorsítótár törlése, de tényleg gyorsítja. nem kicsit.

CM2131 2016.12.22. 09:58:53

Az első ponttal nem értek egyet, változatlan hardveren, az újabb és újabb oprendszer verziók garantáltan lassabb működést fognak eredményezni, Amíg csak lehet a frissítéseket el kell kerülni.

Amúgy meg Void Bunkoidnál a pont, át kell állni iphone-ra és ezek a nevetséges gondok eltűnnek.

2016.12.22. 10:00:50

@tommybravo: okostojás, a zemberek többségének alsókategóriás telefonja van, 8 giga belső memóriával, melyből az android 4gigát el is foglal. Ha ezt a kicsi tárhelyet telenyomod adattal, akkor iszonyúan lassú lesz a telefon.

gigabursch 2016.12.22. 10:01:28

Számomra értheteten és felháborító, hogy egy valagnyi fost (a thai billenytűzettől a tök fölsöleges app-okig) nem lehet kiírtani, végleges letakarítani, csak mindenféle "illegál" módszerekkel.

Nem is oly rég volt egy W8-as Lumiám.
Egyszerűen nem akart faszságokat csinálni.
4 napot bírt az akksija,
Sajnos egy szerencsétlen balesetben betört a képernyője, helyette kaptam egy Hüvelyt.

De ez egy foshalom...

Golyós 2016.12.22. 10:01:43

Ezek jó dolgok de az egyetlen hatásos módszer ha rootolod a telefont.Addig hiába próbálkozol semmi értelme.
Root után telepíted pl az SDmaid alkalmazást és fagyasztod vagy törlöd a gyárilag telepített vagy szolgáltatói programokat amit root nélkűl nem tudsz megtenni.

ittegypáva 2016.12.22. 16:29:46

iPhone-huszároknak: bammeg, egy 200-250 ezres telót ne egy 30 ezres androidhoz hasonlítsatok már! Sony Xperia Z3, 140 ezer, 1 éves, még soha nem fagyott, egyszer sem (!!) volt újraindítva, minden pöccre megy, pedig elég sok app fel van téve. Abba bele kell nyugodni, hogy 80-100 ezer alatt sajnos nincs vállalható teló, lassúak, fagynak. Illetve ezt a legújabb kínai telók módosíthatják lefelé, 50-60 ezerre. Akárhogy is, 100 ezer felett már atomstabil androidos telók vannak, ami még mindig félár az ájfónhoz képest. Oprendszer frissítés: hülyeség, ha minden patent, nincs sok értelme. De legalább meg kell várni a tapasztalatokat, nem lassítja-e a telót, ezt a gyártók szívesen csinálják... Ja, az ájfónnál is, 1-1,5 év után jön a frissítés, aztán kuka! Droidon legalább választhatok, hogy akarok-e frissíteni. Vírusirtó droidra teljesen felesleges, csak fogja a rendszert. Gyári visszaállításra egy jól működő telónál meg semmi szükség. Jó telót kell venni, ami nyilván egy 100 ezer feletti androidos.

igazi hős 2016.12.22. 16:29:58

@stylex450: 5 éves a Sony Z-m, de a mai napig gyors. Lehet, hogy lassult valamennyit (elvégre 2 nagy android frissítés is volt ezalatt), de látható megakadás nincs sehol. Kb. havonta kell újraindítani (leginkább azért, mert elveszíti a mobilnetet és restartig nem találja).

Csokis2 2016.12.22. 16:31:02

A szifon tényleg jó, amióta arra váltottam, nekem sem lassul le. Csak két apró különbség van a régi és az új telefonom közt (persze az Android-iOS váltáson kívül)
- 2 év
- 4x-es újkori ár.
Ez ugye nem számít sokat?

DocBulywood 2016.12.25. 12:08:43

6310i és kisimulnak a ráncaid.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.25. 12:12:32

@Skywatcher: Húúúúúbakker, együtt érzek, ez nagyon gáz...én már rég a falhoz baxtam volna ezt a telefont.És ez egy nem is olyan régi prémium készülék...az enyém is samu, meg galaxy, de a fullfapadnáll épp csak jobb valami, lassan másfél éves, de semmi lassulás még szerencsére.Igaz, kb semmi se fut rajta, telefonálni, meg fényképezni használom, meg ha nagyon unatkozom, pár böngészőablak van megnyitva, illetve guglimapsz jó párszor.
A mentéseknél valszeg windóz módjára valahová, valamilyen mappába menti el egy vagy több fájlba.Ha ezt megtalálnád, lementenéd és az új rendszeren visszamásolnád ugyanoda, akkor valszeg okés lenne.

Privateer 2016.12.25. 12:12:46

Frissítés ész nélkül. Ezt én kerülném. Lásd pl facebook messenger esete. Mióta bekerült a snapchat szerű napom, azóta szidják a bokrot. Fagy, melegszik stb a telefon. Minden laggol.
Vagyis, nem feltétlenül igaz, hogy a frissebb az jobb.
El kell olvasni a visszajelzéseket, és úgy feltenni, ha már jók a felhasználói reakciók.

Nem kell minden szir-szart felrakni. Pl 20 féle fotó app, 40 féle játék, 6 féle zenelejátszó stb.

AskmeLater30 2016.12.25. 12:13:02

@Void Bunkoid: pont ezt akartam írni, nálam bevált :)

gigabursch 2016.12.25. 12:13:06

@Golyós:
Akkor inkábbveszek egy olyat, ami működik és nem akar baromságokat.

OkoskaTo:rp 2016.12.25. 12:16:36

@tommybravo: Nem lehet, hogy a belső memória elérése gyorsabb, mint az SD kártyáé?...

atomplanet 2016.12.25. 12:16:57

Ezek inkább a napi/heti rutin részei (kellene, hogy legyen), hogy folyamatosan jó állapotú és stabil legyen a rendszer, mintsem valami szupertitkos varázstrükkök.

tommybravo 2016.12.29. 08:44:25

@Androsz: A cache törlése akkor talán okozhat gyorsulást, ahogy többen rámutattak, ha egy alsókategóriás telefonod van, és nincs rajta tárhely. A cache törölgetése viszont egy normális telefonon teljes hülyeség: szerinted gyorsabb újra a netről letölteni az összes képet, html-t, akármit, mint a korábban letöltöttet felhasználni a cache-ből? Ezt gondoljuk át még egyszer, nekem nem áll össze.

Void Bunkoid 2017.01.03. 16:12:31

@Hatos villamos: meg fogsz lepődni, NEM vagyok almahívő, egyetlen Apple termékem sincs, én vagyok az örökös outsider a windowsos telefonommal - ami viszonylag gyors, tekintve, hogy a microsoft/nokia már rég lemondott az ilyen különutas megoldásokról, és ők is droidos cuccokat fognak kiadni, tehát nem lesz új, több kakaót kívánó oprendszer, és még gyors is viszonylag.

VISZONT meg kell jegyezzem, van rengeteg iphone-nal rendelkező ismerősöm, és eddig mindig, ha valamit meg kellett nézni, és többen is rámentünk, akkor ők csak bazirkáltak kettőt és megvolt az étterem helye, a mittoménmi telefonszáma, a legközelebb erre járó busz, míg én még épp javában kerestem, az androidosok meg még javában arra vártak, hogy feloldódjon már végre a lockscreen :))))))

Privateer 2018.06.05. 14:03:35

Ha nem akarsz lassuló telefont, akkor ne pakold tele minden szirrel-szarral.
Nem kell minden egyes appot mindig frissíteni ész nélkül. Gyakori az a jelenség, hogy pont a frissítések lassítják a telefont.
Ha nem akarsz problémákat a gépen, mobilon sem, akkor a ccleanert fényévekre kerüljétek el.
Víruskereső is csak akkor kell a droidra, ha kétes forrásból telepít az ember, meg olyan helyeken járkál a neten.
süti beállítások módosítása