A nagy visszatérés? Minden az új Nokia 3310-es telefonról!

2017. március 02. 09:58 - Phone Fanatics

A NOKIA 3310 kétségtelenül az egyik legnagyobb sikere volt a vállalatnak és egy, a legnépszerűbb a világ készülékei közül. A Barcelonában megtartott MWC ( Mobile Word Congress ) kongresszuson bemutatásra került a 3310 új verziója, mellyel kétségtelenül a Nokia nagy visszatérését próbálta megkoronázni a piacon. Körülbelül 15.000 Forintos áron juthatunk hozzá a legendás készülék megújított modelljéhez. A telefon sokkal színesebb kiadásban érkezett és egy valamivel szebb kijelzővel, ugyanakkor változatlanul prezentálja nekünk a nosztalgikust érzést, amelyet a klasszikus modell megjelenése nyújt . Lássuk, melyek azok a tényezők, amelyekben változott a 3310-es Nokia új kiadása a régihez képest, illetve vizsgáljuk meg, érdemes-e megvásárolnunk egyáltalán ezt a típust.

1.jpg

1. Design

Az igazi érdekesség ebben a telefonban, hogy azokat a tényezőket, amelyeket adott esetben az új okostelefonokban utálnál, a 3310-es készülék esetében kifejezetten örömmel fogadhatod. Hogyan is lehetne hű az elődjéhez és sugározná a nosztalgikus érzésvilágot, ha nem találkoznánk rajta azokkal az olcsó műanyag elemekkel, mint a telefon korábbi verziójában? Ebben az esetben kifejezetten jó eső érzéssel fogadjuk a tényt, hogy ezekből az alapanyagokból készült az eszköz, különösen azért, mert eléri a kívánt célt vele: A lehető legmesszebb kerülni a modern és új generációs zászlóshajók megjelenésétől.  Továbbá kifejezetten hivalkodó neon színekben érkezik, amely játékossá teszi az egész design-t, mellesleg pedig egyáltalán nem zavaró tényező. Összességében kellemes érzés a kezünkben tartani. Egyszerű, mint egy faék, de nem is akar többnek látszani.

2.jpg2. Kijelző

Ebben az esetben már szerencsére nem kell találkoznunk a régi monokróm 1.5 átmérőjű kijelzővel, de így sem kapunk klasszisokkal jobbat. Egy 2.4-es kijelzővel érkezik, amelynek maximálisan 240 x 320 pixeles a felbontású. Lássuk be, ez előrelépés a régi modellhez képest, nem igaz? Természetesen, ahogy számíthattunk rá, nem említhető egy lapon a modern technológiás kijelzőkkel, de pontosan ebben rejlik a különlegessége.  Az mindenképpen garantált, hogy fényévekre van az UHD és az 1080p minőségű kijelzőktől, ezt borítékolhatjuk.  Tulajdonképpen teszi a dolgát. Megfelelően fényes és pont annyira pixeles a telefon felbontása, mint a 2000-es évek mobiljainak.

3.jpg3. Teljesítmény

A navigáció, a főmenüből ki és –be lépés egy nem túl nagy erőforrás igényű történet, ebben biztosak lehetünk. Külön érdekesség, hogy a fizikális gombokat tudjuk használni, ha szeretnénk böngészni a telefon nem túl széles palettájú menürendszerében. Kiegészítésként két új gombot kapunk a telefonhoz, az egyik a hívás, a másik pedig a hívás megszakítása, amely adott esetben kilépésként is funkcionál. A 3310 egy 2.5 G internetes hálózati lehetőséget kínál nekünk, tehát bátran használhatjuk a mini opera böngészőt és szörfözhetünk vele a neten. Beléphetünk mind a Twitter, mind pedig a Facebook fiókunkra, de ne is számítsunk olyan sebességre, mint egy újkori okostelefonnál. Szintén találkozhatunk egy sms küldő rendszerrel és egy régi névjegyzékkel, ahol különböző adatokat tárolhatunk.
3.jpg4. Snake

Azok, akik annak idején szerencsés tulajdonosai lehettek az akkori 3310-es telefonnak, biztosan túlestek már a snake okozta könyörtelen függőségen. Természetesen, nem maradhatott ki az új kiadásból sem ez a legendás játék. Azonban ez a játék is kapott némi átalakítást, de nem a pozitív értelemben. A fő probléma az, hogy az új Snake már nem tartalmazza a korábbi játék egyszerűségét, ezáltal elveszítette a megszokott jellegét is. Lehetőségünk van utazni is az új animált kígyóval. A Nokia elfelejtette, hogy ennek a játéknak az egyszerűségében rejlett az ereje, ezért teljes mértékben nem sikerült visszaadnia az élményt. Mindazonáltal azoknak, akik igazán komoly érzelmeket táplálnak a 3310-es telefonok irányában már az is megnyugvással és elégedettséggel fog hatni, hogy egyáltalán rajta van a telefonon.

5.jpg5. Akkumulátor és tartozékok

Bizonyára számítottatok rá, hogy a hardware specifikációk következtében nem lesz a telefon egy könyörtelen energiavámpír. Nos, ezt a mobilt nyugodtan elhajíthatod a szobában és ott is hagyhatod egy hónapig, valószínűleg utána sem kell feltöltened. Akár egész nap beszélhetsz rajta, anélkül, hogy vért kellene izzadnod egy micro USB kábelért, hogy újra tudd használni. Találkozhatunk rajta egy 3.5mm-es jack csatlakozóval is, ( nesze neked iPhone ) továbbá micro SD kártyát is tudunk csatlakoztatni hozzá, amennyiben a zeneszámaink túlzottan terhelnék a telefon tárhelyét. Az biztos, hogy nem a Google driveon tárolt fullhd fotóink vagy videóink fogják elvenni a helyet és rákényszeríteni, hogy használjuk ezt az adattárolási lehetőséget.

4_1.jpg6. Kamera

Ha nem emlékeznétek rá és egy pillanatra meglepődnétek ezen a szemponton, mindenkit megnyugtatunk, IGEN VAN!:) Természetesen össze se hasonlítható a 2 megapixeles kamera a modern mobiltelefonok fényképezőivel, de itt sem az volt a cél, hogy felvegye velük a versenyt. Hogy milyen? Próbálj visszagondolni az első beépített kamerával rendelkező mobiltelefonra és nagyságrendileg sikerül betájolnod, mit is nyújthat. Elmosódott kép, rossz minőség az autó-fókusz és a különböző effektek teljes hiánya jellemzi a kameraképet. Azonban, az igen limitált funkciók és minőség ellenére meg van a képessége a telefonnak, hogy utazzunk vele az időben, amely vélhetően az eredeti célja is volt, már a megalkotásakor.

img_3693-1200x900.jpg7. Összegzés

Bizonyára sokaknak megfordult a fejében, pontosan mi is volt a célja a NOKIA-nak ezzel a telefonnal. Mindamellett, hogy nosztalgikus és elképesztő élményt nyújt mégis mi motiválta a céget rá, hogy visszahozza azt a készüléket, amely modern keretek között abszolút használhatatlan mindenki számára? Az egyértelmű, hogy kígyózó sorokat várnak a boltok előtt és mi is kíváncsian várjuk már az eladási statisztikákat. Kétségtelenül a Finn cég egy olyan bemutatkozóval szeretett volna újra visszakerülni a piacra, amely nagyot durran. Biztosak lehetünk benne, hogy ezt a célt sikeresen elérték függetlenül attól, hogy mennyi 3310-es fogyott el idáig és fog ezek után.

ad_236666668.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr3512305055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PepeXVI 2017.03.10. 11:13:22

Én jelenleg egy kb. 8-10 éves Nokia 6300-t használok. Már kívülről igen gatya szegény, úgyhogy én szivesen belenyúlnék egy új Nokia 3310-be.
Én nem vagyok konzumidióta, úgyhogy eddig is büszkén villantottam a zsebemből a 6300-t, mert a munkámhoz egyszerűen ez passzol. Kicsi legyen, sokáig bírja akksival, és telefonálni meg smst írni lehessen rajta, a többi nem rédekel.
Sokszor váltok ki vele meglepődést, de általában az első sokk után kiderül, hogy más is szivesen használna még butatelefont, csak már nem lehet kapni.
Kezd trendi lenni a butatelefon-használat, egyébként is vicc volt, hogy a buta kategóriában csak a nagymama-fónok voltak, semmi más normális alternatíva (ott van a Caterpillar mindent álló típusa, de állítólag az nem túl jól használható).

A Windows/Nokia nagyon ügyesen felismerte ezt a kezdődő trendet, és ha meg tudja lovagolni akkor szintet léphet a telefongyártók között ami igencsak ráférne. Én szurkolok nekik!

Phteven 2017.03.10. 11:13:29

A "fizikális" szót el kellene már felejteni, nem egy kórházban vagyunk!

No de hogy releváns is legyek: Ez a telefon baromság. Első telefonnak nagyon kevés. Második telefonnak jópofa, praktikus, de senki nem fogja kirángatni az ájfonból a sim kártyáját, hogy egy ilyen fröccsöntött vacakkal parádézzon alkalmanként.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2017.03.10. 11:15:48

Miféle szerencsés 3310-es tulajdonosok? Lol
1995-ben a 3. mobilom egy Nokia 2110-es volt. Snake-el.

Nico 1 2017.03.10. 11:15:52

A Lumiám hangosan felröhögött, mikor meglátta ezt a micsodát.

na4 2017.03.10. 11:15:57

Hát elég szánalmas szerintem. Az ő idejük lejárt, a nagy lehetőséget elmulasztották.

ostvan1 2017.03.10. 11:16:24

Ami miatt 20 éve a Nokiát preferálom, az a menürendszerük. A világon ez a legjobban áttekinthető, logikus, egyszerűen kezelhető menü. Ha ilyen lenne az okostelefonnak, akkor azt használnám. De csak a Nokia használja ezt a rendszert. Hajrá Nokia!

Zsíros Bödön 2017.03.10. 11:16:37

Rakás szar, idióta a Nokia tulajdonosi köre, ha azt hiszi, hogy nosztalgiázással ki lehet húzni még 1 évig is a piacot

2017.03.10. 11:16:59

"modern keretek között abszolút használhatatlan mindenki számára" - az emberek jó része csak telefonálásra és sms-re használja a telefonját. Ami azon túl van az igazából parasztvakítás. Igazából semmi szükség nincs a legújabb telefonok tudásának 90 %-ára egy normális embernek. De a marketingeseknek, a telefongyártóknak és fejlesztőknek is meg kell élniük, ezért elhitetik a széles néptömegekkel, hogy nem élet az élet a legújabb Iphone nélkül egy 12 éves számára sem.

szombuda 2017.03.10. 11:17:07

Nagyon gáz, nem pedig nagy durranás. Akinek hiányzik a nokia vehet vaterán ki az a hülye aki ezért a se nem nokia se nem okos telefonért pénzt ad. Commodore 64et is gyárthatna ennyi erővel valaki kicsit feljavított grafikával

Jack__Bauer 2017.03.10. 11:17:19

Eros tulzas az amit a cikkben az akkumlator kapacitasarol sikerult irni. A gyarto szerint egy honapos rendelkezesre allasi idot erdemes fenntartasokkal kezelni (kb. mint az autok fogyasztasat), de meg ok se irjak azt, hogy "utana sem kell feltoltened". De. Fel kell. Ha esetleg hasznalni is akarod a kikapcsolasig merult telefonod.

dreamhotep 2017.03.10. 11:17:23

köszi a tesztet. szívesen olvastam a kövi telómról

Naznin Ahmed Nova 2017.08.02. 09:55:17

NOKIA 3310 (2017) is the best configuration and strongest phone in mobile market now. NOKIA 3310 (2017) price in Bangladesh is TK 4,990 (www.buymobile.com.bd/Nokia/Nokia-3310 ). Again 2017’s new smartphone is Samsung Galaxy j7 Nxt. It will be available in black and gold coloration options, Samsung Galaxy J7 Nxt price in India is Rs 11,490. Samsung Displayed its smartphone to the smartphone market in 2017 by means of Samsung Galaxy j7 nxt. In june 2017 Oppo(www.oppo.com/bd/about-us/press/) R11, Oppo R11 Plus and Oppo F3 Plus was officially announced. Oppo A77, Oppo R11 Plus and Oppo A59 are the upcoming phones. Some upcoming phones also have Asus mobile brand (www.asus.com/bd/ ) , they are Asus Zenfone 4 Pro, Asus Zenfone 4 Selfie. Have some Technology blogging site that provides all recent information about latest mobile phone(www.mobileblog24.com/compare-mobiles-prices/ ) and specification.
süti beállítások módosítása