6 Facebook Messenger trükk, amelyekről még biztosan nem hallottál

2017. május 09. 10:30 - Phone Fanatics

Nem meglepő, hogy a Facebook messenger az egyik legnépszerűbb alkalmazás. Lássuk be, nehéz is lenne nem feltelepíteni, hiszen maga  a Facebook is mindent megtesz annak érdekében, hogy felkerüljön az alkalmazásaink közé. Használjuk üzenetírásra, hívásra, de biztosan kiaknázzuk a benne rejlő összes lehetőséget? Cikkünkben azokat a trükköket fogjuk bemutatni, amelyekről kevesen tudnak, viszont rendkívül hasznosak lehetnek. Lássuk, azokat a trükköket, amelyekkel gördülékenyebbé és élvezetesebbé teheted az applikációt.

messenger.jpg
1.Játssz egyedül vagy az ismerőseiddel!

A Messenger nem csak és kizárólag egy olyan alkalmazás, amelyen chatelni tudsz. Van lehetőséged játszani is rajta, akár egyedül, akár az ismerősünkkel. Nyilván nem fogunk találkozni lehengerlő grafikai megoldásokkal, de jó szórakozási lehetőséget nyújthat.A legújabb verzióban ráadásul meg tudod hívni a barátaidat is egy meccsre. Nem kell mást tenned, mint a képernyő jobb alsó sarkában a „More” gombra kattintani.  Számos izgalmas játékkal találkozhatunk, köztük a Snake, a Pacman és a Basketball nevű programokkal.

1.png2. Érd el a Messengert a számítógépedről, anélkül, hogy bejelentkeznél a Facebookra

Kevesen tudják,  de a Messengert , már 2015 nyara óta tudjuk használni Facebook fiók nélkül.  Tehát semmi másra nincs szükségünk, mint belépni a messenger online platformjára és máris tudunk csevegni az ismerőseinkkel, anélkül, hogy Facebook fiókunk lenne. Természetesen minden olyan felhasználót megtalálhatunk benne, aki már csatlakozott a Messengerhez, függetlenül attól, hogy van-e Facebook fiókja.

2.png3. Gyors elérési ikonok a telefonodra, akár a csoportokról is.

Egyre népszerűbbek a különböző csoportbeszélgetések. Egy csoport a családnak, egy a barátoknak és egy a különböző eseményeknek, és még nem is beszéltünk a szakmai közösségekről. Kevesen tudják viszont, hogy a telefonunkon ikonokat hozhatunk létre azoknak a csoportoknak, amelyeknek csak szeretnénk. Ez nagy segítség lehet, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk elérni az adott beszélgetést.  Az információkon belül  keressük meg a csoport beállításait, majd válasszuk ki a „Create Shortcut” opciót. Ilyenkor megjelennek a telefonunk képernyőjén és könnyedén tudjuk őket rendszerezni.

3.jpg4. Értesítések kikapcsolása

Íme, egy olyan funkció, amely biztosan sokak számára hasznos és felszabadító lesz. Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a különböző értesítések és a minden üzenet alkalmával megjelenő Messenger „buborékok” bizonyos helyzetekben, rendkívül tolakodóak és bosszantóak tudnak lenni egyszerre. Szerencsére van lehetőségünk rá, hogy teljesen elhallgattassuk ezt a nem kívánatos funkciót.  Ráadásul ennél sokkal többet is megtehetünk. Specifikus személyekhez vagy beszélgetésekhez is be tudjuk állítani, hogy ne küldjön értesítést, ha írna nekünk az illető. Nem kell mást tennünk, mint az „i” ikonra rákattintva kiválasztanunk a „mute notifications” menüpontot. Még azt is ki tudjuk választani, hogy mennyi időre legyen némítva.

4.jpg5. Küldj pénzt a segítségével

A Messenger lehetővé teszi, hogy pénzt küldj bárkinek az alkalmazáson keresztül, biztonságos keretek között. Válaszd ki hozzá a „…” menüt, majd keresd meg a „payments” menüpontot. Itt már lehetőséged is lesz kiválasztani, mennyit szeretnél küldeni a rendszeren keresztül. Debit kártyánk segítségével tudjuk végrehajtani ezt a műveletet.

5.jpg6. Kezdeményezz titkosított beszélgetést

A Ed Snowden botrány óta, sokak számára fokozottan fontossá vált a biztonság. Szerencsére kezdeményezhetünk titkosított beszélgetést is a Messengeren. Ehhez nem kell mást tennünk, mint kiválasztanunk a „Secret conversation” menüpontot. Alapértelmezetten természetesen nem titkosít a rendszer, mivel néhány funkció, ezáltal nem működik úgy, mint a hagyományos verzióban. ( Nem tudunk GIF fájlokat küldeni, nem archiválja a beszélgetés előzményeit, stb. )

6.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr4212490743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.05.23. 18:32:36

Vicces a titkosításos dolog, pont a Snowden ügy óta tudjuk, hogy a szolgálatoknak a komplett fb egy átjáróház, szóval a messengeren belüli titkosítás kb halottnak a csók.

atiro 2017.05.23. 18:32:41

Sziasztok, arra van bárkinek ötlete, hogy titkosított beszélgetést (ld. fent) hogyan lehet menteni, archiválni vagy bármilyen módon átvinni a tartalmát egy új telefonra?

tájboor 2017.08.16. 07:52:04

Rakás szar az összes cikked! Nem kellene erőltetni ezt a dolgot! Jobb eredményt érsz el ha Google fordítóval néhány külföldi oldalt random bedobsz! Több értelme lenne mint ennek! Ez értékelhetetlen !
süti beállítások módosítása