A 10 legjobb applikáció táblagépre

2017. február 03. 17:38 - Phone Fanatics

Sokan vitatják, hogy valóban szükség van-e a táblagépekre. Nagy kérdés, hogy tényleg képesek-e ezek az eszközök, akár a laptopunkat helyettesíteni. Az viszont köztudott, hogy sokan előszeretettel használják őket, különösen, amikor otthon szeretnének az interneten böngészni vagy megnézni a kedvenc videójukat. Számos olyan applikációval találkozhatunk, amelyek kifejezetten a táblagépek részére készültek. Legújabb cikkünkben olyan programokat fogunk bemutatni, amelyekkel sokkal élvezetesebbé teheted a meglévő táblagéped nyújtotta élményt. Ezek a programok elengedhetetlenek a tökéletes felhasználói élmény elérése érdekében. Lássuk a listát és nézzük meg, miért érdemes ezeket a programokat feltelepítenünk:

20121220-flipboard-nexus-018edit.jpg1. Adobe applikációk

Az Adobe számos mobil applikációt dobott a piacra az elmúlt évek során: Photoshop Express, Lightroom Mobile, Capture CC, Illustrator Draw, Color CC, Shape CC, Brush CC és sok más egyéb lehetőség közül is tudunk válogatni. Nem kérdés, hogy ezek a programok rendkívül hasznosak lehetnek számunkra a nagyobb képernyős eszközön is. Ráadásul sokkal egyszerűbben és gyorsabban tudjuk őket kezelni. Legyen szó képszerkesztésről, vagy egy adott fájl megnyitásáról, akkor ezek az alkalmazások segíthetnek bennünket, és ezekben biztosan nem fogunk csalódni. A tableten pedig egyszerűen tudunk rajzokat, terveket, grafikákat készíteni, nem is beszélve arról, hogy sokkal kényelmesebb körülmények között tehetjük meg mindezt, mintha laptopot vagy asztali számítógépet használnánk.

Letöltés itt

1.jpg2. Amazon Kindle

A táblagép kiváló alternatívát nyújt a kényelmes olvasásra is. Ezért is került listánk második helyére az Amazon Kindle, hiszen egyértelműen az egyik legmegfelelőbb választás lehet számunkra. Tény, hogy számos egyéb olvasó programmal is találkozhatunk, de szinte minden szempontból klasszisokkal felülmúlja őket. Különösen, hogy a Kindle Store-ban gyakorlatilag bármilyen könyvet megtalálhatunk, amit csak szeretnénk. A nagy képernyő lényegesen élvezetesebbé teszi az olvasás élményét, mintha mobiltelefonon próbálnánk. Egyszerű kezelni és rendkívül felhasználóbarát táblagépen is, ezért fokozottan ajánljuk a használatát. Kiváló választás lehet azoknak, akik rendszeresen használták eddig is a táblagépüket az olvasásra, de nem hallottak még a Kindle nyújtotta lehetőségekről.

Letöltés itt

2.jpg3. CamScanner

Íme, egy applikáció, amely rendkívül hasznos lehet számunkra, mind otthoni, mind pedig az irodai felhasználásra vonatkozóan. Segítségével szinte pillanatok alatt helyettesíteni tudjuk a szkennert. Hiszen a kameránkat használja arra, hogy egy adott dokumentumot, receptet, szerződést, és gyakorlatilag bármilyen papírt pillanatok alatt beolvassunk vele. Ráadásul van lehetőségünk kinyomtatni is ezeket a dokumentumokat a szerkesztés után. Biztosan veletek is előfordult már, hogy gyorsan kellett elküldeni egy adott iratot vagy számlát emailen, a táblagép kamerája pedig nem tudott megfelelő és jól látható képet készíteni. Ennek mától vége, hiszen a CamScanner segítségével tökéletesen látható fotót tudunk alkotni a fontos iratainkról vagy számlánkról. Fokozottan ajánljuk az applikáció használatát.

Letöltés itt

3.jpg
4. Clover Paint

A nagy képernyős eszközök mindig is szabad utat engedtek a virtuális művészet iránt elkötelezettek fantáziájának. Bár nem ingyenes a program ( körülbelül 2000 Forintot kell fizetnünk érte ), mindenképpen jó választás lehet azoknak, akik szeretnének rajzolni, festeni és grafikázni a virtuális felületen. Ráadásul lehetőségünk van egy ingyenes demó verzió kipróbálására is, mielőtt megvásárolnánk a teljes applikációt. Külön előnye, hogy szinte az összes eszközre kapunk támogatást, bármilyen problémánk is merülne fel, akár a kezeléssel, akár a lehetőségeinkkel kapcsolatosan. Grafikusoknak kifejezetten ajánljuk a Cover Paint használatát.

Letöltés itt

4.png5. Flipboard

A Flipboard már egy régóta közismert és közkedvelt applikáció a különböző hírcsatornák olvasására. Egy tipikus magazinra hasonlító blog oldalt képzeljünk el, amely kifejezetten jól mutat táblagépen. Lehetőségünk van váltogatni a különböző csempék között, és beállítani, hogy mindig az érdeklődésünknek leginkább megfelelő kerüljön ki a tablet képernyőjére. Egyszerű a kezelése és ráadásul egy teljesen ingyenes alkalmazás, amely minden nap kiválogatja nekünk a számunkra legérdekesebb híreket. Könnyedén be tudunk állítani bármilyen weboldalt, amelyet rendszeresen szeretnénk olvasni, és máris megjelennek a legfrissebb újdongások, anélkül, hogy keresnünk kellene őket az interneten. Fokozottan ajánlott azoknak, akik szeretik a napi híreket az interneten elolvasni, akár reggel, akár este.

Letöltés itt

5.jpg6. Google Drive suite

A Suite egy olyan gyűjtőfogalom, amely szinte az összes Google mobil és tablet applikációt magában foglalja, beleértve a Google Drive (felhő tárhely), Google Docs, Google Sheets, Google Slides (irodai alkalmazások), Google Photos, és Google Keep (jegyzetek) programokat. Tableten is fokozottan ajánlott a használata, hiszen rendkívül egyszerűen tudunk dokumentumokat és egyéb média elemeket tárolni. A 15GB-os ingyenes tárhely bőségesen elegendő, tökéletesen ki fogja szolgálni az igényeinket. Érdemes használnunk, hiszen bárhonnan és bármikor elérhetjük a céges vagy magánjellegű adatainkat. A Google Photo pedig szintén egy remek választás lehet, hiszen pillanatok alatt hozzáférhetünk a telefonunk által készített fotókhoz is.

Letöltés itt

 

6.jpg7. Here WeGo

Tény, hogy a Google a leginkább használt GPS applikáció, általában erre gondolunk legelőszőr, ha egy adott címre kívánunk eljutni. Azonban tény, hogy az offline navigációs alkalmazások közül a Here kiemelkedik versenytársai közül. Alapvetően a Nokia cég hálózat kiépítési osztályához köthető a program. Különlegessége, hogy online módban teljes térképeket tölthetünk le és frissíthetjük is azokat, hogy később fel tudjuk használni offline módban. Kényelmes, hiszen otthon a Wifi hálózatról könnyedén le tudjuk tölteni azt a térképet, amelyre épp szükségünk van. Amennyiben már nem használjuk, bármikor le tudjuk törölni, hogy ne foglalja feleslegesen a tárhelyet. Mindemellett pedig tableten kifejezetten jól kezelhető és gyönyörű megjelenéssel segíti a tájékozódást.

Letöltés itt

7.jpg8. LastPass

A jelszavaink megjegyzése mára már egyáltalán nem könnyű feladat. Gondoljunk csak bele hány különböző oldalra kell különálló jelszót használnunk. Nem meglepő, hogy sokszor belebonyolódunk vagy egyszerűen elfelejtjük a megfelelőt. A LastPass ebben fog segítségünkre sietni, hiszen segítségével egyetlen „master password” vagyis mester jelszó alatt kezelhetjük minden hozzáférésünket. Elegendő ezt az egy jelszót megjegyeznünk, nem kell 20-30 különböző hozzáférést a fejünkben tartanunk. Hogyan is működik? Az összes eddig használt jelszavunkat felvisszük a programba és levédjünk egyetlen hozzáféréssel. Ezt követően nem csak tárolhatjuk őket, de könnyedén be tudunk jelentkezni a böngészőkben is az adott webhelyre úgy, hogy csak egyetlen jelszót kell megjegyeznünk hozzá.

Letöltés itt

8.png9. Zedge

Természetes, hogy szeretjük minél jobban személyre szabni az eszközeinket. Ez ugyanúgy igaz a táblagépünkre, mint a telefonunkra vagy az asztali számítógépre. Ebben segít nekünk a Zedge alkalmazás. Háttérképeket, zenéket, értesítő üzeneteket gyűjthetünk be a segítségével. Ráadásul annyira széles palettán tudunk válogatni ezek közül, hogy biztosan megtaláljuk a tökéletes választottunkat. Kiváló választás lehet ez a program, ha unjuk azokat a gyári lehetőségeket, amelyek alapértelmezetten vannak telepítve a táblagépünkben. Az egyetlen hátránya, hogy meg kell tűrnünk a különböző hirdetéseket, amikor használjuk az applikációt.

Letöltés itt

9.png10. Netflix

A legnyilvánvalóbb oka annak, hogy a telefonunk helyett inkább a táblagépünket vesszük a kezünkbe, az olyan különböző multimédia lehetőségek, amelyeket a nagyobb képernyő élvezetesebbé tesz. A Netflix egyre népszerű alternatíva a különböző filmek és sorozatok megnézésére. Ennek következtében már itthon is folyamatosan bővül azon felhasználók köre, akik inkább választják ezt a megoldást a hagyományos tv csatornák helyett. Természetesen, saját applikációjuk is van, amely kétségtelenül az egyik legjobb és legkönnyebben kezelhető alkalmazások közé tartozik. Mindenkinek ajánlott a használata, aki szereti kedvenc filmjeit vagy sorozatait a táblagépén megnézni.

Letöltés itt

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr6512180210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.02.10. 10:14:29

Rajzolgatni a tablet nem igazán jó, ahhoz egér vagy ceruza kell. A gugli maps pedig tud offline is letölteni térképet. Könyvolvasónak nekem a moon reader jött be: kezel egy rakás formátumot anélkül hogy ide-oda konvertálgatna, tud külső offline szótár programot hívni (erre az English Dictionary-t használom) és nagyon rugalmasan lehet állítani a paramétereit.
Netflixem pedig akkor lesz, ha vagy akkora lesz itt is a filmválaszték mint az USA-ban, vagy annyival olcsóbban adják mint amennyivel kevesebb film érhető el innen nézve.

GABOR2 2017.02.10. 10:14:51

Köszönöm a cikket. Én azt nem bírom amikor az applikációk olyan dolgokat kérnek, hogy pl. belenézhessenek a naplómba. Kéne egy mozgalom arra, hogy ezekből fogjanak vissza, mert nagyon messzire mentek már a legális appok a kémkedésben, és közben azt akarják, hogy ezeken vásároljunk, vagy irányítsuk az okosotthonok egyes rendszereit.
süti beállítások módosítása