Mi történt az idei MWC konferencián?

2017. március 03. 09:57 - Phone Fanatics

Az MWC ( Mobile World Congress ) a legnagyobb nemzetközi esemény, ahol a telefongyártók bemutathatják új okostelefonjaikat és számos érdekes újdonságnak lehetünk szemtanúi. A showt minden évben Barcelonaban tartják meg és február 27-től Március 2-ig tart. Noha tény, hogy a legfontosabb bejelentések és újdonságok általában már az első hétvégén megtörténnek. Cikkünkben összegyűjtöttük, milyen meghatározó dolgok történtek az idei konferencián. Lehull a lepel, hogy a nagyobb mobil gyártók, milyen újdonságokkal kecsegtetnek számunkra és a legendás ZTE mobil hálózatról is szó esik többek között. Lássuk, mi történt az idei MWC konferencián. 

mobile-world-congress-mwc.jpg1. LG

Ahogy arra számítani lehetett az LG bemutatta a G6-os telefonját. A G5 szegényes eladási listájának következtében új formatervvel érkezett a telefon. Sokkal jobban leegyszerűsítették a megjelenését, amely kifejezetten bölcs döntés volt a részükről. Egy 5.7 – es QHD kijelzővel érkezik a telefon, 4 GB memóriával és a Snapdragon új processzorával. A kamera tekintetében nem fedezhetünk fel dramatikus változtatást, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamerával találkozhatunk rajta. Az akkumulátor 3300 Mah bír és természetesen van lehetőségünk sd kártyát is használni a telefonhoz. Egy sokkal fejlettebb ujjlenyomat olvasót is találhatunk a telefonon és USB Type-C portottal is kiegészül.

1.jpg2. Samsung

Az Észak-Kóreai gyártó bemutatta a Galaxy Tab S3-at, amely rendkívül stílusosra sikerült, ezt meg kell hagyni. Egy 9.7-es 2048 x 1536 Super AMOLED kijelzővel és egy 2.5 Ghz-es négymagos processzorral érkezett a konferenciára. A RAM tekintetében 4GB-ot kapunk, amely egy táblagép számára, több mint elegendő rendszermemóriának számít. Egy 13 megapixeles hátlapi és egy 5 megapixeles előlapi kamerát használhatunk az eszközön, továbbá egy 6,000 mAh-es akkumulátort is találhatunk benne. Természetesen már az új Android Marshmallow operációs rendszert használja a tablet.  Bemutatásra került továbbá a cég részéről az új VR szemüveg is. Hiába is vártuk, a Galaxy S8-as zászlóshajóval nem találkozhattunk a kiállításon, de a Samsung beszámolói szerint március 29-én már több információt kaphatunk róla.

2.jpg3. Huawei

Nagy hír a Huawei cég háza tájáról, természetesen a P10 és P10 Plus zászlóhajók megjelenése volt, ahogyan mindenki számított erre. Mind a két modell egy 64 bites octa-core Hisilicon Kirin 960 processzorral lesz ellátva és Mali-G71 MP8 GPU grafikus kártyával, ezért a legfőbb különbségek a kijelző méretben fognak mutatkozni, ahogy már megszokhattuk. A P10 5.1 –es full hd kijelzővel fog érkezni, amíg a P10 Plus 5.5 – ös QHD-vel érkezik. A P10-es okostelefon esetében 4GB Ramot és 64GB tárhelyet találhatunk, míg a nagytestvér opcionálisan választható 4 és 6GB memóriával, továbbá 64 és 128GB-os tárhellyel. Mindkét telefon Android 7.0 operációs rendszerrel fog érkezni és 7 különböző színben tudunk választani közülük. A Leica-val természetesen továbbra is folytatja a Huawei a közreműködést, ami a kamerákat illeti.

3.jpg4. Nokia

Nem meglepő. hogy a NOKIA-nak számos bejelenteni valója volt az idei MWC konferencián. Bemutatták a 3-as és 5-ös okostelefont, mindemellett pedig bejelentették a 6-os érkezését is. A 3-as egy alumínium keretes készülék 2GB rendszermemóriával és MediaTek processzorral felszerelve, 5-ös kijelző mérettel. A másik telefon már a Snapdragon processzorát használja és szintén 2GB Rammal érkezik a piacra. Mindemellett, ahogy korábban is bejelentettük megérkezett a 3310-es új verziója, amely tartva magát elődjéhez még csak okostelefonnak sem tekinthető, mindazonáltal kétségtelenül egy igazi klasszikust keltett életre.

 

4.jpg5. Sony

A japán gyártó 4 új telefont mutatott be az idei konferencián. Az XA1, XA1 Ultra továbbá a Xz és XZs telefonokat láthattuk. Az XA1 esetében a Sony nem ijedt meg attól, hogy továbbra is a 720p megjelenítésű kijelzőt használja, annak ellenére, hogy már régóta találkozhatunk 1080p kijelzővel felszerelt okostelefonokkal  is. Az Ultra már természetesen tartalmazza a Full HD megjelenítést, ez már a komolyabb és erőforrásban is gazdagabb verziója a szériának. 23 Megapixeles kamerával és MediaTek processzorral lesznek ezek a telefonok felszerelve. Az XZ és XZs telefonok már egyértelműen a prémium kategóriát célozzák meg. Mindkét esetben 1080p kijelzőt kapunk, de ezek a modellek már az erősebb Snapdragon 835-ös chip-pet használják. Az XZs előreláthatóan április 5-én kerül majd a boltok polcára.

5.jpg

6. HTC

A HTC részéről nem hallhattunk bejelentéseket a konferencián, mindazonáltal ezt már megszokhattuk a cégtől. A HTC U Ultra és az U Play Január 12-én került bemutatásra. Néhány közép kategóriás telefon elképzelhető, hogy megjelent a rendezvényen, de erről nem kaptunk információt, ahogy a korábban említett  HTC okosóráról sem. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy az új telefonok bemutatása körülbelül 2017 második felében lesz esedékes. További pletykákat hallottunk arról is, hogy meg fog jelenni egy új zászlóshajó, amint a Snapdragon piacra dobja a 835-ös processzorát.

htc-10-ice-view-3.jpg

7. ZTE

Ahogy számítani lehetett rá, a ZTE megjelentette az Gigabit telefonját, bár tény, hogy ennek a létezéséről már korábban is hallhattunk pletykákat. Annak ellenére, hogy sem A ZTE Pre5G Giga+ MBB technológiáját használja, amely a beszámolók szerint legalább 3szor olyan gyors adatkapcsolatot tesz lehetővé, mint az LTE. Tulajdonképpen az új Snapdragon processzor segítségével, 1GB/s – os letöltési sebességet garantál készülék. Mindezek mellett a gyártó természetesen bemutatta az új V8 Blade és a V8 Blade lite okostelefonokat.

6.jpg

8. Alcatel

Az Alcatel is számos eszközt bemutatott a konferencián de ezek közül is a legérdekesebb az A5-ös okostelefon, amelynek a levehető hátlapja mögött egy 35 ledből álló variánst figyelhetünk meg. Ehhez szintén sok érdekes funkciót tudunk párosítani, például pulzál a zene ritmusára vagy jelez nekünk, ha üzenetünk érdekezett, tehát egy rendkívül érdekes és a fiatalok körében valószínűleg kedvelt lehetőség lesz. Mindemellett MediaTek processzort és 2GB rendszermemóriát is kapott a telefon.

7.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr2612307743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása