A legjobb védelmi applikációk Androidra

2017. január 06. 08:04 - Phone Fanatics

Tudjuk, hogy az Android operációs rendszer erőssége a számtalan applikációban és végeláthatatlan funkcionális fejlesztésekben rejlik. Ugyanakkor ez okozza a gyengeségét is, hiszen nap mint nap hallunk olyan vírusokról és malware fenyegetésekről, amelyek megcélozzák az Android telefonokat és személyes adatokat tulajdonítanak el, vagy olyan károkat okoznak, amelyek visszafordíthatatlanok. Biztosan kíváncsiak vagytok rá, melyek azok a vírusirtó és védelmi applikációk, amelyekben tökéletesen megbízhatunk. Sajnos, az informatikában nincs olyan, hogy tökéletes védelem, de összegyűjtöttünk nektek olyan programokat, amelyek kimagaslóan jól szerepelnek ezen a téren.  Lássuk a listát:

top_free_android_antivirus_apps_hero.jpg1. CM Security

A CM, vagy más néven Clean Master Security széles skálán kínál sokrétű védelmi megoldást a telefonod számára. Ráadásul mindezt teljesen ingyen. (Ameddig elviseljük a reklám bannerek jelenlétét, ahogy sok más esetben is ). Gyakorlatilag szinte mindent kínál. Anti-vírus programot, böngésző védelmet, akkumulátor és készenléti idő optimalizálását, és még különböző applikációk jelszavas védelmét is nyújtja. Természetesen, amint fenyegetést észlel, a jól megszokott módon tudtunkra adjam és megkérdezi, mi legyen a teendő. Tény, hogy elég sok reklámot kell elviselnünk benne, de ne felejtsük el, hogy ingyenesen hozzájuthatunk.

Letöltés itt

1.jpg2. Kaspersky Internet Security

Korábban már megszokhattuk a Kaspersky-tól, hogy egy rendkívül átfogó védelmet kínál az asztali számítógépünknek vagy laptopunknak. Tulajdonképpen pontosan ezt a minőségi védelmet láthatjuk viszont a telefonunkon is. Tehát megkapod alapvetően az anti-vírust és a lopás gátlót is mint védelmi eszközt az okostelefonodra. Továbbá a web böngészés alatt is folyamatos védelmet nyújt nekünk. Ahhoz, hogy az összes védelmi funkciót használhassuk, természetesen meg kell venni az alkalmazás prémium verzióját. Mindazonáltal az ingyenes is bőségesen elegendő a hétköznapi használat során. Kifejezetten ajánljuk a használatát.

Letöltés itt

2.png3. Malwarebytes Anti-Malware

A következő védelmi applikáció a személyes kedvencünk a listán. Már az asztali verzió is az egyik legalaposabb és leghatékonyabb program volt, ha kártevő irtásra kerülne a sor. Elsősorban kiváló védelmet nyújt a telefonodnak. Másodszor pedig rendkívül felhasználóbarát mind a kezelése, mind pedig az értesítő felület. Szintén minden opciót megtalálunk benne, mint a korábban felsorolt termékek esetében is. Abban viszont különbözik, hogy rendkívül átláthatóan és pontosan rendszeri az alkalmazásainkat. Erre akkor van szükség, ha szeretnénk leellenőrizni, hogy bármelyik applikációnk hordozója-e kártevőknek.

Letöltés itt

3_1.jpg4. Avast Antivirus & Security

Az Avast, akár csak az asztali verziója, egy rendkívül funkció gazdag mobil alkalmazást nyújt nekünk. Amennyiben szeretnél egy olyan programot, amely nem csak vírusirtóként funkcionál, de ügyel a telefonod memóriájának és sebességének optimalizálására is, akkor egy remek választás lehet számodra  az Avast. Bár tény, ahogy más alkalmazások esetében, itt is megköveteli a különböző kiegészítők telepítését. A Wifi hálózat biztonságát is ellenőrzi és saját jelszavas védelmet is készíthetsz a különböző alkalmazásaidnak, hogy csak te férhess hozzá. Találkozhatunk rajta különböző hirdetésekkel, amennyiben nem fizetünk elő a prémium verzióra. De tudjuk, hogy a dolgok így működnek az applikációk piacán.

Letöltés itt

4.jpg5. AVG Antivirus Security

Az AVG is több mint, amit a neve mutat. Számos plusz funkciót kínál nekünk a vírusok elleni védelem mellett. Ilyen az alkalmazások jelszavas levédése, a lopás elleni védelem és az applikációk biztonsági mentése is. Mindezt egy lenyűgözően szép megjelenítési felületen teszi számunkra elérhetővé. Érdekesség és rendkívül hasznos is egyben, hogy nem szükséges a prémium verziót megvásárolnunk ahhoz, hogy működjön a telefon lokátor funkciónk. Mindössze regisztrálnunk kell hozzá. Rendelkezik egy AVG Cleaner nevű alkalmazással is a cég, amelyet érdemes kombinálnunk a védelmi programmal, hogy optimalizáljuk a telefonunk működését is.

Letöltés itt

5.jpg6. Lookout

A Lookout egy, azok közül a programok közül, amelyeknek nincs asztali verziója, tehát kifejezetten mobilra optimalizálták már az elejétől fogva. Telepítés után választhatunk az ingyenes és a prémium verzió közül. Az ingyenes a már jól megszokott vírusok elleni  és web böngészési védelmet garantálja nekünk, míg a prémium az applikációk jelszavas levédésén túl,  különböző telefon lopás elleni védelmi opciókat is nyújt. Ráadásul még az ingyenes verzió is folyamatosan monitorozza a készüléket és azonnal értesít, ha bármilyen alkalmazást feltörnek a telefonodon.

Letöltés itt

6.png7. McAfee Mobile Security

A McAfee egy régóta ismert név a vírus ellenes asztali applikációk horizontján. Természetesen a mobil verziója is számos olyan funkciót kínál, amelyet csak elvárhatunk egy prémium márkától. Mindazonáltal tény, hogy itt is vannak olyan lehetőségek, amelyek regisztrációhoz kötöttek. Ilyen a telefon lokalizációja és a különböző biztonsági mentések. Ezek a funkciók viszont, mindenképpen megérnek nekünk néhány kattintást. Tény, hogy az interfész, vagyis a program kezelési felülete nem fog minket lenyűgözni, de természetesen ez egy szubjektív nézőpont a részünkről.

Letöltés itt

7.png8. Norton Security Antivirus

A Norton Security szintén egy, a már asztali számítógépeken jól ismert alkalmazások sorából. A korábban bemutatott, alapértelmezett funkciókon túl, könnyedén tudtunkra adja, ha olyan alkalmazásokat használunk, amelyek kártékonyak vagy könnyen feltörhetőek lehetnek. Van lehetőségünk ingyenesen kipróbálni a prémium verziót harminc napig, ezt követően körülbelül 40 dollárt kell fizetnünk érte évente. Még így is bőségesen megéri, hiszen egy rendkívül hasznos alkalmazást tudhatunk magunkénak.

Letöltés itt

8.jpg9. ESET MOBILE SECURITY AND ANTIVIRUS

Az Eset már egy domináns játékos a vírusirtók sorában. Nem véletlen, hiszen az egyik legjobb védelmet nyújtó alkalmazásról beszélünk.  Mind malware védelmet, mind pedig telefon lopás elleni védelmi funkciókat is tartalmaz. Az Eset erőssége azonban abban rejlik, hogy talán a leginkább széleskörű rálátással rendelkezik a cég a vírusok fajtáira, ezért egyedülálló védelmi mechanizmust tud kínálni ellenük.

Letöltés itt

9.jpg10. Bitdefender Mobile Security.

A Bitdefender egy rendkívül széleskörű megoldást nyújt a malware-ek és vírusok ellen, egyaránt. Hátrányai azonban, hogy nem tudunk időzített malware keresést lefuttatni a telefonunkon és nincs ingyenes verziója. Mindazonáltal, körülbelül 4500 Ft-ot kérnek éves díjnak az applikáció használatáért, amely bőven megéri a befektetést.

Letöltés itt

10.png

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr8412099247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása