Legjobb email applikációk IOS-re

2016. december 06. 07:29 - Phone Fanatics

Ha van valami, ami közös bennünk, hogy az email kezelés nem tartozik a hétköznapjaink kedvenc teendői közé. Ettől függetlenül lássuk be, egyre inkább nehéz megkerülni mind magán, mind pedig céges szempontból, egyaránt.  Használjuk, de sokszor olyan kaotikus helyzetben van a postaládánk, hogy alig tudjuk kiválasztani az igazán releváns üzeneteket a spamek vagy reklámok végeláthatatlan tengeréből. Nagyon sok múlhat a megfelelő email kliens választásán.  Számtalan kellemetlenséget meg tudunk spórolni magunknak,  ha olyan applikációt választunk, amely segítségével személyre szabottan tudjuk beállítani a levelezést. Egy igazán jó email kezelő programnak kétségtelenül gyorsnak és sokrétűnek kell lennie. Cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb levelező programokat IOS operációs rendszerrel felszerelt telefonokra.  Lássuk melyek ezek:

mockup_02.jpgApple email

Listánk utolsó helyezettje az Apple email lett. Alapértelmezett applikációként nem tud túl sokat felajánlani nekünk az email küldés és fogadásán kívül. Nem találunk benne sokrétű beállításokat vagy azokat az opciókat, amelyek nyújtanának bármilyen plusz hozzáadott értéket az adott programhoz. Ebből kifolyólag, ha most vetted meg az új iPhone készülékedet, érdemes azonnal váltani, ha ténylegesen gyakran szeretnéd használni a levelezést.  Gyerünk Apple, tudsz te ennél jobbat is!

applemail.pngCloudmagic Email

A Cloudmagic egy kifejezetten egyszerű applikáció, amely nem tartalmaz különösebb újításokat. A levelesládánk egy kicsit rendezetlen, nem könnyű a több ezer emailt megfelelően rendszerezni benne. Összehasonlítva a többi applikációval nem tűnik túl jó választásnak, különösen, hogy alig vannak benne olyan beállítások vagy funkciók, amelyek többet nyújtanának nekünk.

cloud.jpgTaskbox boxer

Az egyik legkellemesebb meglepetés az alkalmazások sorában, a boxer.  Számos érdekes funkciót ismerhetünk meg a programon belül. Ilyen például az Evernote vagy a napi teendő listád integrációja. Megfelelően gyors és talán az egyik legmutatósabb design elemekkel felszerelt  IOS applikáció a piacon. Akár a gmail kezelő rendszerével is versenyre kelhetne, ha tudnánk több fiókot is kezelni a prémium verzión belül. Sajnos erre azonban jelenleg nincs lehetőségünk, ezért, ha egy fiókot szeretnénk kezelni, válasszuk bátran a Lite verziót. Amennyiben egyszerre több fiókunk van és nem szeretnénk fizetni a szolgáltatásért felejtsük el a Taskboxot.

taskbox.jpg
Google Inbox

Függetlenül attól, hogy sokan úgy gondolják, hogy az inbox lesz a levelezés jövője, jelenlegi álláspont szerint kissé korlátolt a rendszere. A különböző teendő listák szerzése és a Google funkciók bár érdekessé teszik az applikációt, de van még hova fejlődnie.  Természetesen ajánlott a használata, külön jó pont, hogy sokféle kategóriát létre tudunk hozni benne.  A gyorsaságra nem lehet panaszunk és a korábban Google oldalról megszokott jól kezelhető, felhasználó barát felületet biztosít a levelezésünk rendszerezésére.

gooogle_inbox.jpgMymail

A my.com Mymail applikáció érdekes animációkat tartalmaz és talán az egyik legjobb, legszembetűnőbb design-al rendelkezik a piacon.  Amikor leveled érkezik, automatikusan „behúzza” a fotót is a küldő mellé, így nem csak egy unalmas kezdőbetűt látsz, mint sok más applikáció esetében. A beépített oldaldoboz segítségével könnyedén tudsz váltogatni a különböző fiókok között, tényleg csak néhány koppintás szükséges hozzá.  Kifejezetten felhasználó barát kezelési rendszert tudhat magának, számos izgalmas funkcióval. A gyorsaságra ebben az esetben sem lehet panaszunk a holland székhelyű vállalat komoly erőket fordított a megfelelő optimalizálásra. Külön pozitívum mindezek felett, hogy nem szükséges letöltenünk az emailt ( ezzel is terhelve a telefon tárhelyét ), ahhoz, hogy továbbítani tudjuk.

mymail.png

Gmail

Ha már van regisztrált gmail fiókod, biztosan használod is a telefonodon ezt az alkalmazást. Kezeli a több gmail fiókot is, de sajnos IOS operációs rendszeren nem tudod őket egy felületen használni, mint az Android esetében. Nem tudjuk miért hagyták ki belőle ezt a funkciót. A teljesítménnyel kapcsolatosan meg kell jegyezni, hogy kissé lomhább az applikáció, mint kellene és néha úgy érezzük mindenre eggyel több koppintást kell pazarolnunk mint más alkalmazások esetében. Egyébként a grafika remek, nem lehet rá panasz, nem is beszélve a számos plusz funkcióról, amit már megszokhattunk a Goolge-től. Drive, dokumentumok, naptár funkció és sok más olyan lehetőség, amelyek megkönnyítik az életünket.

gmail.png

Outlook – Elsöprő győzelem

A legjobban ajánlott IOS applikáció készítője, amely háttérbe szorította többi versenyzőnket, nem más, mint a Microsoft. Az Outlook mobil verziója rendkívül széleskörű támogatást nyújt egyéb alkalmazásokhoz is. Ilyen a Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, iCloud, Gmail, Yahoo Mail és a szabadon választott  IMAP fiókok. Ezzel elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag az összes email szolgáltatónál lévő fiókunkat tudjuk integrálni a rendszerbe, tehát egy nagyon széleskörű lehetőségekkel kecsegtető alkalmazásról van szó.  Szinte teljesen ugyanaz, mintha a jól megszokott asztali Outlook klienst használnád a telefonodon.  Nem csak a támogatás, a funkciók is nagyon széleskörűek.  Használatával könnyen és gyorsan átláthatóvá tudjuk tenni az email fiókunkat és természetesen itt is létre tudunk hozni különböző kategóriákat is. Ráadásul sokkal rendezettebb formában jeleníti meg az emaileket, mint a Gmail. Használatával az emailek lesznek az utolsók, amelyek miatt aggódnunk kellene. Mindezek mellett pedig a legjobb benne, hogy minden információt integrálni tud akár a Google naptáradból, Onedrive felületedről, a Dropbox-ról és számos más felületekről is. A fájl csatolása is meglepően egyszerűen működik telefonról is.  

what-to-look-for-in-microsofts-outlook-app-for-apple-incs-ios-and-googles-a.jpg

Láthatjátok, hogy számos aspektusból szemlélhetjük az email applikációk hatékonyságát. Érdemes egy kicsit mélyebben elmerülni a kérdésben, mert sok időt és energiát spórolhatunk meg, egy megfelelően választott alkalmazás használatával. Nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük, melyek azok, amelyek a jelenlegiből hiányoznak és lenne igény a használatukra.  Az Outlook esetében egyértelmű, hogy szinte nincs olyan lehetőség, amelyet nem tudna a széles funkció lista lefedni.

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr6412025403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása