A 10 legjobb irodai applikáció

2017. január 27. 18:18 - Phone Fanatics

Az irodai mobil applikációk már évek óta megkönnyítik az életünket és gördülékenyebbé teszik a munkavégzést számunkra. Az asztali számítógépünkön a már jól megszokott programok mobil verziói  egyre elterjedtebbek és közkedveltebbek, hiszen számos ponton hasznosabbnak bizonyulnak. Az ilyen és ehhez hasonló esetekben, amikor menet közben kell leszerveznünk egy üzleti találkozót vagy megosztani egy fontos dokumentumot a munkatársainkkal, az applikációk fáradhatatlanul állnak rendelkezésünkre. Ráadásul az elmúlt években szinte meghatványozódott ezeknek a programoknak a használata és egyre több izgalmas alkalmazás érkezik a piacra. Cikkünkben bemutatjuk nektek a legjobb és leghasznosabb irodai applikációkat, amelyek nagy segítséget nyújtanak a munkavégzés során. Lássuk a 10-es listát:

home_fade_1_1.jpg1. Chrome Remote Desktop

Előfordulhat, hogy nem vagyunk olyan szituációban vagy élethelyzetben, hogy megfelelően el tudjuk végezni a munkát a telefonunkon. Vagy egyszerűen csak megszoktuk és szeretjük az asztali számítógépünket. Ebben az esetben siet a segítségünkre a Remote Desktop, amellyel mobilunk segítségével tudjuk távolról vezérelni asztali gépünket.Természetesen táblagépről sokkal hatékonyabban tudjuk használni, különösen, ha van egy csatlakoztatható billentyűzetünk is.Viszont tény, hogy abban az esetben, ha gyors segítség kell, mindenképpen megéri a próbát, hiszen az összes alkalmazásunkat el tudjuk érni általa. Ha gyorsan szeretnél ellenőrizni valamit az asztali PC-n érdemes letöltened ezt az ingyenes alkalmazást, nagy segítségedre lehet.

Letöltés itt

1.jpg2. Docs to Go

Íme, egy régebbi applikáció, amely már régóta elérhető a Google Play áruházban, de még nagy hasznunkra válhat és számos modern funkciót bevezettek rajta. Szinte végtelen lehetőségünk van ezzel a remek programmal. Tudunk dokumentumokat és táblázatokat szerkeszteni a telefonunkon és a prezentációnkat is egyszerűen el tudjuk készíteni rajta.  A Docs to Go legfőbb előnye az egyszerűségében rejlik. Tartalmazza az alapvető funkciókat és kiváló választás lehet első irodai applikációnak, mert rendkívül könnyen kezelhető és felhasználóbarát. Amennyiben megvásárolod a prémium verziót, lehetőséged lesz használni a felhő tárhelyet és bizonyos mappákat még jelszóval is le tudsz védeni. Tény, hogy ezt a szolgáltatást mással is elérhetjük.

Letöltés itt
2.png3. Free Office

A Free Office, ahogy a nevében is benne van, ingyenes irodai alkalmazást kínál, amely meglepően sokoldalú és biztosan nem fog csalódást okozni nekünk. A különböző táblázatok, szöveges dokumentumok szerkesztési lehetőségén túl, kínál nekünk számos érdekes megoldást. Lehetőségünk nyílik az összes Microsoft dokumentum típus és a PDF-ek kezelésére is. Bárkinek, aki szeretne egy teljesen ingyenes alkalmazást, amely hasznos kiegészítőként szolgálhat az irodai tevékenységéhez mindenképpen ajánlott kipróbálnia a Free Office-t. Ráadásul különböző betűtípusokat is használhatunk benne. Nagyon hasonló az asztali gépen használt programjainkhoz, ami miatt egy felhasználóbarát és könnyen kezelhető interface-el rendelkező társunk lehet a mindennapjainkban, határozottan ajánlott a használata.

Letöltés itt

3.png4. Google Drive

A Google Drive az egyik legnépszerűbb alkalmazás, amelynek rendkívül sok előnye van az irodai felhasználás terén is. Elsősorban a kollaborációs munkálatokban vehetjük nagy hasznát, hiszen pillanatok alatt meg tudunk osztani különböző dokumentumokat vagy prezentációkat a munkatársainkkal. Kevesen tudják azonban, hogy a mobilunkról is nagyon könnyen el tudjuk érni a felhő tárhelyet ezzel a remek alkalmazással. Amennyiben megnyitunk egy adott dokumentumot, a Drive automatikusan kiválasztja a megfelelő megjelenítő alkalmazást, amellyel kezelni tudja a dokumentumot. Ráadásul teljesen ingyenes, egyedül akkor kell fizetnünk érte, ha szeretnénk kiterjeszteni a tárhely méretét. Érdemes használni nem csak asztali gépen, de telefonon is.

Letöltés itt

4.jpg5. Microsoft Office

Mi is lehetne a legjobb a céges dokumentumaink kezelésére, mint a már jól megszokott Office programjaink mobil verziói? Teljesen ingyen le tudod tölteni a Word, az Excel és a PowerPoint programokat, amelyek funkcióit azonnal kihasználhatod. Természetesen van lehetőség a közkedvelt One-drive használatára is, amelyben egyszerűen és gyorsan tudod rendszerezni a céges dokumentumaidat. Amennyiben ez nem lenne elég,  minden funkciót megkaphatunk, beleértve az 1TB – os felhő tárhelyet is és óriási email fiókokat az O365 keretein belül. Mindazonáltal egyszerű irodai felhasználásra tökéletesen elegendő az alapértelmezett és ingyenes verzió is. A legtöbb dokumentumot tudjuk benne szerkeszteni és tárolni is, így csak akkor érdemes a fizetős verzióra váltanunk, ha igazán nagy szükségünk van rá.

Letöltés itt

5.jpg6. OfficeSuite and PDF Editor

Az OfficeSuite már régóta az egyik kedvenc applikációja az irodai dolgozóknak, ráadásul most a Google Drive és a One-Drive mintájára felhő tárhelyet is kapunk mellé. Kiváló lehetőség nem csak a dokumentumaink szerkesztésére , de a tárolására is. Az ingyenes verzió ebben az esetben is hozzáférést enged a legtöbb funkcióhoz, sajnálatos módon viszont a Microsoft kompatibilis dokumentum szerkesztést csak a prémium verzióban tudjuk használni. Mindenesetre a PDF kiterjesztésű dokumentumaink számára, még mindig messze az egyik legjobb megoldás lehet az OfficeSuite. Különösen, hogy ez a program is a könnyen kezelhető alkalmazások közé tartozik.Kényelmesen, akár munkába menet is meg tudjuk nyitni ennek a programnak a segítségével az emailben érkezett dokumentumainkat.

Letöltés itt

6.jpg7. Polaris Office

A Polaris Office sokban hasonlít a korábban említett OfficeSuite programhoz. Függetlenül attól, hogy nem olyan népszerű, számos érdekes többlet funkciót kínál nekünk. Teljes mértékben kompatibilis a Microsoft összes kiterjesztésével, továbbá lehetőségünk van PDF kiterjesztésű fájlokat is szerkeszteni benne. Plusz érv a program mellett, hogy már az ingyenes verzió keretein belül is titkosítani tudjuk a különböző fájljainkat. Felzárkózva a vetélytársaihoz szintén kínál felhő tárhelyet, ahol tárolni és megosztani tudjuk a dokumentumainkat.Három különböző eszközön tudunk használni egy adott fiókot, amely az esetek nagy részében bőségesen elegendő, így nem szükségszerű bővítenünk a prémium verzióra.

Letöltés itt

7.png8. Quip

A Quip szintén egy olyan teljesen ingyenes irodai applikáció, amelyet mindenképpen érdemes használni. Fejlett kollaborációs felületet biztosít, ahol megoszthatjuk project dokumentációinkat a munkatársainkkal bárhol, bármikor. Mindemellett egy remek táblázat kezelő rendszert is kapunk mellé, olyan funkciókkal, amely a legtöbb fájlkiterjesztést tudja kezelni. Nem is beszélve a felhő tárhely szolgáltatásról. Tény, hogy a Quip nincs olyan régen a piacon, mint sok egyéb hasonló kategóriában már évek óta jeleskedő vetélytársa, mindazonáltal egy kifejezetten ajánlott, modern és innovatív applikáció, amelyet érdemes kipróbálnunk.  Legnagyobb előnye pedig, hogy teljes mértékben ingyenes!

Letöltés itt

8.jpg9. Smart Office 2

A Smart Office 2 nagy segítségünkre lehet abban, hogy megkönnyítse a mindennapi irodai életünket. Régen teljes mértékben fizetős applikációként került a piacra, de mára szerencsére már biztosítanak egy ingyenes alap verziót is, amely a legtöbb irodai felhasználásra bőségesen elegendő. Mindamellett, hogy számos fájltípust támogat, beleértve a Microsoft Office támogatást is, kompatibilis a PDF, WMF és EMF fájltípusokkal is. Összességében egy rendkívül letisztult és felhasználóbarát felületen tudjuk ezeket a dokumentációkat kezelni. Természetesen a táblázat kezelésre is van lehetőségünk. Kifejezetten ajánljuk a használatát.

Letöltés itt

9.jpg10. WPS Office and PDF

Korábban Kingsoft Office-ként vált rendkívül ismertté a program és az egyik legjobban kedvelt mobil irodai alkalmazások között tartották számon. Természetesen a PDF szerkesztésen túl a táblázat kezelésig minden lehetőség megtalálható rajta. Plusz pont, hogy tudjuk telefonnal is vezérelni a  nyomtatást, illetve csatlakozni az irodai hálózathoz. Az egyetlen negatívuma, hogy sajnos el kell viselnünk a különböző hirdetéseket és lehetőségünk sincs őket eltüntetni, még akkor sem, ha fizetnénk érte. Mindent összevetve egy hasznos irodai alkalmazás, amely ingyenes verzióban elérhető mindenki számára.

Letöltés itt

1_1.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr9712160731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyberPunK 2017.01.30. 11:18:50

Pasziánsz kimaradt...

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.01.30. 11:19:05

Androidos link az összes, muhaha

GABOR2 2017.02.10. 10:14:40

És ezeknek az appoknak a készítői garantálják, hogy nem néznek bele a privát dolgainkba? Némelyik applikáció pl. azt is kéri, hogy láthassa a naplómat. Ez céges adatoknál elég kényes kérdés.
süti beállítások módosítása