A legjobb tabletek 2016-ban!

2016. december 23. 13:44 - Phone Fanatics

Nem kérdés, hogy a táblagépeknek fejlődniük kell, hiszen nem igazán tudjuk még őket a megfelelő helyre pozicionálni. Az okostelefonunk általában mindig nálunk van és egyre divatosabbá váltak a nagy kijelzővel ellátott termékek adott kategórián belül. Munkára általában mindenki laptopot használ, és ez lenne az a célpiac, amelyet alapvetően a tabletek készülnek megcélozni. Hogyan? Egy sokkal kompaktabb és szintén billentyűzettel ellátott eszközökről van szó, amelyek ugyanazt a tipikus asztali számítógép feelinget próbálják egy sokkal könnyebben kezelhető interfészen visszaadni, mint a laptop. Az Apple termékein keresztül a Samsung nagy képernyős táblagépein túl, számos lehetőségünk van. De melyek a leginkább praktikusabb táblagépek és mit érdemes választani 2016-ban? Lássuk a 10-es listát:

a7a510c5aee997b46a4af034a3e1b129.jpg1. iPad Pro 9.7

Jelenleg a legjobb tablet a piacon az iPad Pro. Kisebb képernyőjű a hasonló kaliberű társainál, de kiváló hardware-el rendelkezik.  Tény, hogy számos remek Android tablet is van a piacon, de egyik sem tud nyújtani ennyire erős és sokrétű konstrukciót. Szintén briliáns megoldások az okos billentyűzet, a négy hangszóró és a touchpen támogatás.  Ahogy fent is említettük, szinte az egyik legjobb megoldás lehet a munkahelyi laptopunk lecserélésére az eszköz, illetőleg ha szeretnénk egy kicsit mobilabbá tenni a munkaállomásunkat. A 2GB memória bőségesen elegendő, a jó optimalizációnak köszönhetően. Alapvetően 32GB/128GB/256GB tárhelyet kaphatunk, modelltől függően. Munkához mindenképpen a 256GB – os verziót ajánljuk.

maxresdefault.jpg2. Samsung Galaxy Tab S2

Listánk második helyén már megjelenik az Android legjobbja is.  Amennyiben kifejezetten elkötelezettek vagyunk a Google féle operációs rendszer mellett, bátran válasszuk az S2-őt. Jelenleg a Samsung legjobb táblagépe. Mind olvasásra, mind böngészésre, mind pedig munkára tökéletesen alkalmas a készülék. Nem is beszélve a gyönyörű AMOLED kijelzőről. A fogása kellemes, szinte hihetetlenül vékony a táblagép.  8 magos processzorral és bőséges, 3GB rammal érkezik hozzánk. Egyetlen hátránya a kevés tárhely, amellyel rendelkezik. Sajnos maximum 64GB-os verziót tudunk vásárolni belőle. A hátlapi kamera 8, az előlapi pedig 2 megapixeles.

galaxy_tab_s2_8inch_0025.jpg3. iPad mini 4

Az Ipad mini határozottan a kisebb képernyővel ellátott táblagépek legjobbika. Amennyiben túl nagynak tartod vagy túl drágának a pro-t vagy az air-t, érdemes elgondolkoznod a mini 4 megvásárlásán. Tény, hogy a billentyűzetet és sok más funkciót nélkülöznünk kell nagyobb márkatársához képest, de egy remekül működő és megfelelően gyors eszközt ismerhetünk meg. 16/64/128 GB-os tárhellyel tudjuk megrendelni ezt a remek tabletet. Az 1.5Ghz-es dual core processzor és a 2GB memória bár kevésnek tűnhet, de nyugodjunk meg, bőségesen elegendő lesz a tökéletes működéshez.

ipad-mini-4-box-hero.jpg4. Google Pixel C

A Google új táblagépe kétségtelenül az egyik legjobb termék a piacon. Kiváló megjelenítés, prémium borítás és villámgyors software-hardware optimalizálás. Természetesen nem is vártunk mást.  A billentyűzet is egy remek ötlet volt. Nem állítjuk, hogy teljes mértékben helyettesíti a laptopot, de remek választás lehet annak, aki prémium táblagép után kutat. A Pixel C, már az új fejlesztésű tegra X1 bivalyerős 8 magos és 2.5 Ghz- es processzorát tartalmazza, tehát a teljesítményben nem szenvedünk majd hiányt. Egy kifejezetten okos és racionális táblagép lehet azoknak, akik szeretnének minőséget vásárolni.

maxresdefault_1.jpg5. Sony Xperia Z4 Tablet

A Z4 tablet kiváló választás lehet gamereknek, mert lehetőség van rá, hogy összekössünk a Play Station 4 konzolunkkal, de irodai felhasználásra is jó az eszköz. Alapértelmezetten jár hozzá egy dokkolható billentyűzet is, hogy könnyedén tudjuk céges emailt küldeni rajta.  Egy 8 magos Snapdragon 810-es processzor is helyet kap az eszközben, 3 GB RAM kíséretében. ( A Sony most sem kezeli másodlagosként a teljesítményt ) Biztosak lehetünk benne, hogy  a gyorsaságra nem lesz panaszunk. Sajnos maximum 32GB tárhellyel tudjuk megrendelni, ami nem feltétlen elegendő, de a jó minőségű kamera kárpótol érte. Alapvetően egy jó készülékről beszélünk, és ha nem feltétlen szeretnénk laptopot hurcolni magunkkal egy tárgyalásra, még jó választás is lehet. Mindazonáltal teljesen ez a táblagép nem fogja helyettesíteni a számítógépet.

maxresdefault_2.jpg6. iPad Pro

Az iPad pro egy prémium kategóriás tablet és az ára is természetesen ezt tükrözi. Mindazonáltal kiválóan alkalmas az irodai számítógépünk helyettesítésére. Annak, aki megengedheti magának, mindenképpen ajánljuk ár-érték arányban egy határozottan jó termékről beszélhetünk. A hardware specifikációról nincs mit beszélni, garantáltan nem lesz panaszunk a teljesítményre. Mindegy, hogy grafikai tervezésről vagy irodai tevékenység helyettesítéséről beszélünk, az iPad pro egy kiváló választás lesz számunkra. A 10,307mAh-ás akkumulátor lehetővé teszi, hogy akár egy teljes napot végig dolgozzunk vele töltés nélkül.  Természetesen ehhez a modellhez is jár a billentyűzet. Nagyon jó választás, ha szeretnénk a régi laptopunkat kiváltani egy sokkal modernebb szerkezetre.

ipad-pro-4.jpg7. Microsoft Surface Pro 4

Vajon tényleg képes egy táblagép teljes mértékben helyettesíteni egy laptopot? Sokan vitatják ezt a kérdést, de tény, hogy a Surface Pro áll ehhez a célhoz a legközelebb. Integrált billentyűzettel és a jól megszokott Windows 10 operációs rendszerrel valóban egy nagyon közeli laptop élményt nyújt ez az eszköz. 4/8/16GB rammal is megrendelhető és alapvetően 128GB tárhellyel érkezik hozzánk. Az üzemidőre sem lehet abszolút panaszunk. Egy 8 órás műszakot könnyedén végig tudunk dolgozni vele töltés nélkül. A legkülönbözőbb processzor típusokban megrendelhetjük, ezért nem is a teljesítményen van a hangsúly, hanem magán az eszköz megbízhatóságán. A folyamatos munkavégzés mellett kétséges, hogy annyira időtálló lesz, mint egy laptop, de mindenképpen jó próbálkozás ez a Microsoft-tól.

7-impressive-microsoft-surface-pro-4-alternatives.jpg8. Sony Xperia Z3 Tablet Compact

A Z3 nem tartozik a legerősebb és a legjobb konstrukciók közé és biztosan nem fogja a laptopunkat helyettesíteni. Mindazonáltal nem is ez volt a cél a megalkotásánál. Bár nem kell minden tabletnek ormótlanul nagy kijelzővel rendelkeznie. Ez a remek eszköz kiválóan alkalmas lehet arra, amire eredetileg a táblagép hivatott lenne. Kisebb munkahelyi vagy magánjellegű levelezés lebonyolítására, játékra, videó nézésre, böngészésre. Az egyetlen probléma ezzel az eszközzel, hogy nem egy új konstrukcióról beszélünk, tehát nem valószínű, hogy az új android operációs rendszer frissítéseket meg fogja kapni.

sony-xperia-z3-tablet-compact-silver-carbon-fiber-skin-protector-19.gif9. iPad Air 2

Mielőtt kijött volna az iPad Pro 9.7 ez volt a legjobb tablet a világon. Annak ellenére, hogy az Apple újra pozicionálta, messze a legjobb választás volt, mind minőségben, mind pedig teljesítményben a piacon. Mivel megérkezett a 9.7 már lényegesen olcsóbban hozzájuthatunk, ezáltal egy kifejezetten ajánlott konstrukció. Akár 128GB tárhellyel is megrendelhetjük, amely már elegendő egy alapvető irodai felhasználásra is. Természetesen a teljesítményre itt sem lehet panaszunk.

apple-ipad-air-2.jpg10. iPad mini 2

A Mini 2 kétségtelenül nem egy mai darab, mindazonáltal mai viszonylatban is kiemelkedően jónak számít. Elsősorban itt az ár az, amely húzóerő lehet, már lényegesen olcsóbban hozzájuthatunk és biztosan nem fogunk csalódni benne.  A képernyő nem épp a legélesebb, de nem is várhatjuk el egy 2013-as konstrukciótól. Szintén rendelhető 128GB tárhellyel és ne vonjuk le  hibás következtetéseket az 1GB memória miatt. Teljesen rendben van a gép, remek az optimalizáció a legtöbb feladatra, amelyre használnánk egy táblagépet, tökéletesen megfelel.

232034393_apple-ipad-mini-2-retina-64gb-cellular-4g.jpg

Tetszet a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr8612069543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnar.krav.daniel 2016.12.24. 07:39:37

És a Samsung Galaxy tab s2? A legjobb ár /teljesítmény arányú eszköz a piacon

rockjano 2016.12.24. 07:40:00

Ez valami Apple reklám??? Persze jók az iPad-ek nem kérdés csak az áruk is annak megfelelő illetve szerintem a képességeiken is túl van.

Nem említi a remek 25 és 50000-es kínai tableteket pedig intel atom procival nagyin is jók azok is...

Dzsontra Volta 2016.12.25. 12:08:07

A surface pronak semmi keresnivalója sincs itt, az egy pc, a minimum konfigja is simán összevethető egy macbookkal, a csúcsverzió meg inkább a macbook pro-val van egy súlycsopotrban.

midnight coder 2016.12.25. 12:08:19

1. A táblagép soha nem fogja helyettesíteni a laptopot, ahogy a laptop sem a táblagépet. Egy tableten tabletes appokat fogsz futttatni, laptopon pedig windowsosakat. Nincs átfedés. Lehet persze tableten is megírni egy-egy rövidebb emailt, de ha 5 mondatnál többet kell írnod, akkor a tablet már kínszenvedés.
2. Aki 50 ezernél több pénzt ad ki telefonra vagy tabletre, az lúzer. A 300 ezer forintos tablettel sem fogsz tudni többet elérni: itt a korlát a bevitel módja, a képernyő mérete, és a fizika (üzemidő vs számítási teljesítmény).

Amire figyelni kell, az az hogy legyen legalább 1.5 G RAM, 16GB belső tárhely, és legalább 6-os droid. Ja, és legalább 3000 milliamperes akkumlátor, de a 4-6000 még jobb. Mondjuk, ha valaki játszani is akar, annak nem árt a procira és a GPU-ra is ránézni, bár AAA játékot játszani inkább PC kell, sakkozni pedig 2 magos procin is lehet.

RZoli71 2016.12.29. 08:44:30

Én a tabletet leginkább oktatásra, tanulásra, könyvolvasásra tudom elképzelni, és erre is fogom használni. Ráadásul tényleg feleslegesnek érzek vagyonokat kiadni érte. 30 körül kínai tabletek, 2-3 GB RAM és 32 GB ROM... tartalomfogyasztásra tökéletesek.
süti beállítások módosítása