A 10 legjobb okostelefon karácsonyra!

2016. december 09. 18:45 - Phone Fanatics

Egy okostelefon megvásárlása mára már komolyabb utánajárást igényel. Mivel szinte mindennapjaink állandó részévé váltak, nem kérdés, hogy meg kell gondolnunk, hogy milyen készüléket válasszunk. Az árak is igen változóak, de nem biztos, hogy a legdrágább telefonra van szükségünk. Mindazonáltal, ha szeretnénk nagyobb összeget költeni egy prémium kategóriás telefonra fontos, hogy olyan készüléket válasszunk, amelyet később nem fogunk megbánni. Az esetek nagy részében akár évekre is megtalálhatjuk a megfelelő eszközt,ezért a következő cikkünkben szeretnénk egy kis útmutatást adni nektek. Legyen szó karácsonyi ajándékról, amelyet szeretteiteknek szántok vagy a saját telefonotok cseréjéről, cikkünkből kiderül, milyen telefont érdemes megrendelni.

christmas-smartphone-840x584.jpg

Prémium Kategória

1. iphone 7

Nagy várakozás kísérte az Apple új zászlóhajójának a megjelenését. Talán egy kicsit több innovációt is vártunk a készüléktől, mint, amit maga a cég tervezett a 7-es iPhone formatervébe. Ennek ellenére nem lehet panaszunk a megjelenésre. A design letisztult, a borítás pedig természetesen prémium minőség. ( Ahogy már megszokhattuk ) Végre elérkezett a pillanat, hogy vízálló telefonnal is találkozhatunk az amerikai gyártó palettáján.  Ez az egyik legfontosabb újítás a Apple modelljeinek körében és mi kifejezetten örülünk neki. A telefon sebességére ebben az esetben sem lehet semmi panaszunk. A jól optimalizált software és hardware meghozza a kellő hatást. Fontos megjegyezni, hogy a négy magos A10 Fusion chip, a jelenlegi leggyorsabb teljesítményt éri el a piacon. ( ülj le a kispadra octacore )Körülbelül 30% - al marad le minden versenytársa a 7es iPhone mögött. Az üzemidő tekintetében is fejlődött, két órával többet bír a telefon, mint az elődje. Tárhely tekintetében az Apple végre szakított a 16GB-os konstrukcióval és a 32GB lett az alapértelmezett. A kamera is fejlődött, de pont annyira, hogy utolérje versenytársait. Nem sokkal marad le a Galaxy S7-től. A másik fontos újítás, hogy nincs benne Jack csatlakozó, kvázi vezeték nélküli fülhallgatót használhatunk.Jó hír azonban, hogy a készülék mellé adnak egy lightning adaptert amivel lehet használni bármilyen jack fülhallgatót vagy fejhallgatót, így ha van egy minőségi fejhallgatónk akkor nem kell fájdalmas búcsút vennünk tőle.

the-iphone-7-lets-you-take-full-advantage-of-apples-new-airpods.jpg
2. Samsung Galaxy S7

Látásra nem fedeznénk fel különösebb újítást a korábbi modellel szemben. Mindazonáltal a telefon fogásán túl szinte minden specifikáció és kényelmi funkció fejlődött az S6-hoz képest. Egy igazi modell váltásról beszélhetünk. A kijelző gyönyörű, a Samsung Super AMOLED technológiája még mindig egyedülállónak tekinthető a piacon. A betekintési szögek hibátlanok, szinte minden tűéles a telefonon.  Processzorból az Exynos 8890-es került a készülékbe, amely kimagasló teljesítményt nyújt. Ezekből 4 mag 1.6 Ghz –es , 4 pedig 2,6Ghz –es maximummal pörög. Rendszermemóriából 4GB jutott a készülékbe. Komoly lépéseket tettek a szoftver és hardware optimalizálás terén is, szinte nincs olyan játék vagy alkalmazás, amely ne futna zökkenőmentesen a készüléken. A korábbi 16-ról 12 mexapixel-re csökkent a kamera, de ez ne tévesszen meg minket, hiszen régóta a pixel sűrűségre helyezik a gyártók a hangsúlyt. Összességében elmondható, hogy gyönyörű képeket készít az S7 ( még este, rossz fényviszonyok között is ).  A kamerája az egyik legjobb ( ha nem a legjobb ) a piacon.

androidpit-samsung-galaxy-s7-4.jpg3. Google Pixel

Sokak bánatára a Nexus sorozat lezárásaként érkezett az új, prémium kategóriás Google Pixel.  A készülék borítása is ezt a magas szintet közvetíti, nagyon kellemes fogású és jó minőségű matt és fém burkolat kombinációját tapasztalhatjuk.  A kijelző 5 hüvelykes, amely nem számít kimagaslóan nagynak a piacon, de az AMOLED technológia minősége természetesen hibátlan. A processzor teljesítményére sem lehet panaszunk, hiszen a jelenlegi legjobb és leggyorsabb  Snapdragon 821- es chip-et kapta meg a telefon. Két 1.6GHz-es továbbá két 2,15GHz-es magot rejt magában. A 4GB rendszermemória is bőven elegendő, különösen egy ennyire jól optimalizált eszköznél, mint a pixel. Az egyik talán legújabb és legérdekesebb funkció a Google Assistant, amely leginkább az iPhone Siri-hez hasonlítható.  A kamera software ugyanaz, amit korábban a Nexusnál megszokhattunk, viszont lényegesen jobb minőségű képeket készít. Összességében a Pixel méltó helyet foglal el a Samsung és az Apple között.

google-pixel-daydream-hero-banner.jpg4. Huawei P9

A Kínai gyártó stabil jelenléte, mára már megkérdőjelezhetetlen a piacon és a P9 esetében egy egyértelműen prémium kategóriás telefonról beszélhetünk. A Huawei üzletpolitikája egyszerű: Olcsót és lehetőleg ár alatt. A telefon processzora egy 8 magos Kirin 955-ös, melyből 4 mag 2,5 Ghz-en, 4 pedig 1,8Ghz-en pörög. Rendszermemóriából 3GB-ot kapunk, de hála az EMUI jól optimalizált rendszerének, ez egyáltalán nem kevés. Az alap telefon tárhelye 32GB, a kijelző méret 5.2”. A P9 teljesítményében is és anyaghasználatában is, az élmezőnyben van. Azonban a legfontosabb ismertető jelévé és a legnagyobb büszkeségé is egyben a Leica-val közösen fejlesztette dual kamera vált.  Páratlan képalkotói képességet kölcsönöz a telefonnak. A technológia megvalósulását két, egyenként 12 megapixeles kamerának köszönhetjük, amelyből csak az egyik készít színes képeket. A közös fejlesztés alapja, hogy a két kamera együttesen készített képét kombinálják össze egyetlen részletgazdag és lenyűgöző fényképpé. A telefon autó fókusza is páratlan, nem csak a kontrasztot, a mélységet is figyelembe veszi és lézeres szenzor is besegít a pontos fényképezés érdekében.

huawei-p9-napidroid-04-1.jpg

Középkategória

5. Huawei P9 lite

A zászlóshajó „butított” modelljével a gyártó egyértelműen már a középkategóriát célozta meg. A formaterv itt is remek, de a borítás műanyagra cserélődött, és bizonyos hardware specifikációkban is jelentkezik a P9 lite gyengesége. A dual kamerát természetesen nem örökölte, rendszermemóriából 2Gb- ot kapott és processzorként egy Kirin 650-es dolgozik.4 mag 1,7, négy pedig 2 Ghz-en pörög. A telefon teljesítménye nem kiemelkedő, de méltó helyet foglal el kategóriáján belül. Egyébként a legtöbb játék és alkalmazás remekül fut rajta, viszont, ha szeretnénk egyszerre több alkalmazást is használni érezhetővé válik a memória hiánya. A P9 lite kamerája természetesen nem hasonlítható a felső kategóriás p9 dual technológiához, de szép képeket készít. Este, rosszabb fényviszonyoknál vehető észre leginkább, hogy nem prémium kategóriás készülékkel fényképeztünk. Összességében egy nagyon ajánlott telefon, talán a közép kategória legjobbjaként tartható számon.

huawei-p9-lite-01-1024x576.jpg6. Lg G flex2

A telefon hajlíthatóságát már a gyári doboza is tükrözi. Egy 5,5 hüvelykes P-OLED kijelzőt kapunk, amely kifejezetten szép képet ad a közép kategóriás telefonokon belül. Snapdragon 810 – es processzorral van felszerelve, négy 1,5 GHz-es és négy 2.0GHz –es órajellel.  A teljesítményre nem lehet panasz, adott kategórián belül jól teljesít a Flex második verziója. Alapvetően 16GB- os tárhelyet kapunk a G flex mellé, de van 32Gb- os verziója is a telefonnak. Kamerája egy az egyben át lett emelve a G3-as modellből. A fényképek jók, de mégis valami folytán elmaradnak attól, amit a G3 nyújt.

.lg-g-flex-tesztvilag.png7. Sony Xperia M5

A Sony már jól megszokott egyenes vonalú, a sarkoknál lekerekített design tervétől az M5 sem tér el. Kifejezetten kellemes megjelenésű telefon. Az 5 hüvelykes kijelző már képes a Full HD megjelenítésére is, amellyel nagyot fejlődtek a megjelenítés terén. A középkategóriás elhelyezkedése ellenére az M5 megkapta a MediaTek egyik legerősebb processzorát, a Helio X10-et. 8 mag, amely 2 Ghz-en fut, mellé pedig bőséges, 3GB memória társul. Ahogy már megszokhattuk, a Sony fejlesztői odatették magukat a kamera megalkotásánál. A telefon elején 13, hátul 21,5 megapixeles szenzor fogad minket és mindkettő kiváló fotókat készít. A software beállítások számánál sem fogták vissza magukat, annyi opció van a kamera beállításánál, hogy bele is zavarodunk. A telefon egyébként főleg a felső kategória felé kacsintgatott már a megjelenésekor, ezért az ára is magasabb.

sony_xperia_e5603_f_expert_header.jpg

Alsó kategória

8.Microsoft Lumia 640XL

A Lumia 640XL tökéletes választás lehet, ha nem szeretnénk sokat költeni telefonra, de mégis minőségi eszközt használnánk. Az 5.7 hüvelykes IPS kijelző szép képet ad, a négymagos 1.3Ghz-es processzor is alkalmas az egyszerűbb műveletek elvégzésére. A 8 megapixeles kamera, a már korábban is a Microsofttól megszokott tetszetős képeket készít. Egy igazán szerethető telefont ismerhetünk meg a 640XL képében.

01ac6445-e594-46e5-84cc-85ce9cba5964.jpg9. HTC Desire 626G

A HTC bukását már sokan megjósolták, ennek ellenére mégis jelen van a piacon és remek telefonokat adnak ki. A Desire 626G egy 5 hüvelykes kijelzővel van felszerelve, amelyhez 720p felbontás tartozik.  Az 1.7 Ghz- es nyolcmagos processzor alkalmas akár a több feladat egyszerre történő kivitelezéséhez is, tehát a sebességre kategórián belül tényleg nem lehet panasz. Külsőre is igényes és tetszetős modellre sikerült és a 13 megapixeles kamera is kiváló képeket készít. Rendszermemóriából 1 Gb-ot kapunk, amely szintén teljesen elfogadott az alsó kategóriás telefonok között.

613bipwn1-l_sl1001.jpg10. LG K8 Dual K350N 8GB

Listánk utolsó versenyzője egy olyan okostelefon, amely kifejezetten tetszetős formatervvel érkezett a piacra. A négymagos MediaTek processzor teljesítményben elmarad versenytársaitól, de az 1,5GB rendszermemória ad némi többlet érzést, kategórián belül. A K8 nem egy erőgép, de az általános feladatok elvégzésére tökéletes választás lehet. A telefon gyengesége egyértelműen a kamerája. Az előlapi kamera 5 megapixel, a hátlapi pedig 8. Ár-érték arányban kiváló választás lehet a K8, de egyértelműen érezhető a teljesítményen és a kamera képminőségén is, hogy egy alsó kategóriás készülékről beszélünk.

lg_k8_display.jpg

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Minden felsorolt telefon megrendelhető itt.

Rólunk

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr6112036609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása