A 15 legjobb ingyenes applikáció Androidra

2016. november 29. 10:17 - Phone Fanatics

Talán az Android legnagyobb ereje az applikációs hálózat sokoldalúságában rejlik. Bőven több mint egymillió applikációt tudunk letölteni a Goolge Play áruházból, amelyek már billiószor le lettek töltve több millió ember által a világon. Hasznunkra válhat a produktivitás, szórakozás, információ szerzés és funkcionalitás szempontjából egyaránt. Mindazonáltal számos olyan program van, amelyre semmi szükségünk. Hogyan válasszuk ki a leghasznosabbakat?

Nos, pontosan ezért gyűjtöttük neked össze 2016 legjobb 15 ingyenes mobil applikációját.

android-apps.jpg

1.Weather

A Weather, ahogy a nevében is benne van, egy komplett időjárás jelentő applikáció. Remek design-al és számos funkcióval rendelkezik. Érdekes tényeket láthatunk benne a meteorológiáról.  Egy rendkívül attraktív design-al van ellátva és számos hasznos widget közül is választhatunk.

Letöltés itt

weather-1.jpg

2. Alto

Egy igazán remek kis email applikáció. Az Alto segítségével be tudsz lépni és használni tudod az összes email fiókodat a telefonodon. Kvázi egyesíti neked a különböző szolgáltatóknál lévő fiókokat is. Jelenleg POP3, IMAP, Outlook, iCloud és Exchange levelezést támogat, de biztosan bővülni fog ez a paletta, hiszen egy nagyon gyorsan terjedő programról beszélünk.

Letöltés itt

alto.png

3.AppLock

Az AppLock szintén egy ingyenes program, amely számos opcióval érkezett a Google Play áruházba. Ha fizetsz érte, megkaphatod a prémium funkciókat, hirdetések nélkül. Amennyiben nem fizetsz, akkor is használhatod ezeket a funkciókat, de látni fogod a különböző hirdetéseket. Az applikáció működése halálosan egyszerű. ( ebben is rejlik az ereje ) Egyetlen funkciót lát el: Segítségével jelszóval védhetsz le minden programot a telefonodon, elrejtve azt a kíváncsi szemek elől.

Letöltés itt

app-lock.jpg

4. Feedly

A Feedly egy azok közül az új appok közül, amiket mindenképpen ki kell próbálnod! Rss olvasóként funkcionál, tehát feliratkozhatsz vele annyi weboldalra, amennyire csak szeretnél, hogy folyamatosan értesülj a frissítésekről. A legjobb dolog az benne, hogy központosítani tudsz mindent, ami érdekel egy adott helyen és szuper egyszerű használni!

Letöltés itt

feedy.png

5. The Google Drive Suite

Ki ne ismerné a népszerű Google Drive-ot? Viszont mi az a Suite? A Suite tulajdonképpen minden olyan programot jelent, amelyet a Drive-ba csak integrálni lehet: Google Docs, Google Slides, Google Sheets, Google Photos és Google Keep. Természetesen ezeket főleg irodai használatra szokták letölteni, de könnyedén tudsz fotókat is tárolni 15GB- ig a drive-on. Érdekessége, hogy remekül optimalizált, kevesen tudják, hogy telefonon is könnyen és gyorsan használható ez az alkalmazás.

Letöltés itt

download-google-drive-suite-for-android-apk.jpg

6. Google Opinion Rewards

Erről az alkalmazásról biztosan kevesen hallottatok. Nem is csoda, hiszen a leginkább alul értékelt programok között van a Play áruházban. Pedig egy különösen izgalmas applikációról beszélünk! A rewards-ot telepítés után csak egyszer nyitod meg. Ezt követően napközben kérdéseket tesz fel neked véletlenszerű időpontokban és minden megválaszolt kérdést credit-tel jutalmaz, amit el tudsz költeni a Play store-ban! Semmi kalózkodás, ennek a programnak a segítségével hozzájuthatsz prémium programokhoz is teljesen ingyen. Arra mindenképpen figyelj, hogy a creditek egy év után lenullázódnak, tehát nem várhatsz az örökkévalóságig a költéssel!

Letöltés itt

maxresdefault.jpg

7. Groupon

Az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt kupon applikáció az android felhasználók között. Használata rendkívül egyszerű. Kiválasztod a kupont, amit fel szeretnél használni, majd megmutatod a telefonodon a boltban. Ezt követően meg is kapod az ígért kedvezményt az adott termékre. Nincs minden jelentéktelen apróságra kupon benne, de minden forint, amit megspórolsz az egy plusz forint, amit megkeresel!

Letöltés itt

groupon-app.jpg

8. Kodi

A Kodi egy olyan média központ, ahol zenéket, filmeket, fotókat tudsz tárolni és rendszerezni. Teljes képernyős, letisztult design jellemzi, ezért leginkább okos TV-k esetében ajánlott a használata és a nagyobb képernyőkön. Azokon viszont nem maradhat ki a repertoárból!

Letöltés itt

kodi-download-app-min.jpg

9. LastPass Password Manager

A LastPass egy kihagyhatatlan jelszó tároló. Minden jelszavadat, felhasználó nevedet, amelyet valaha használtál gondosan elrejti a mester jelszavad mögött. Bizonyára veletek is előfordult már, hogy a több tíz vagy húsz jelszó közül nem tudtátok pontosan mit, hol használtok. Ezzel a programmal ez nem lesz probléma többé.

Letöltés itt

lastpass-password-manager-01.jpg

10. MyFitnessPal

A MyFitnessPal az egyik legjobb elérhető egészség központú alkalmazás a piacon. Rendkívül széles skálán fedi le az egészséges életmód szempontjait. Kalória számláló adatbázisában több mint 5.000.000 különböző ételnek jut hely és tartalmaz recept importálást is, tehát létre tudod hozni a saját szakácskönyvedet!

Letöltés itt

573206a0787aee429baa15c8e1e06cff.png

11. Pocket

A Pocket egy kihagyhatatlan program azoknak, akik rendszeresen szörföznek az interneten. Lehetővé teszi linkek, képek és olyan tartalmak későbbi ( akár offline ) elérését, amelyekkel korábban már találkoztunk. Úgy kell elképzelni mint a böngészési előzményeket, csak egy sokkal átláthatóbb és jobb rendszerben, kifejezetten telefonra optimalizálva! Arról nem is beszélve, hogy a mobil internet nagy részét is meg tudod spórolni vele. Offline módban is tudsz böngészni bizonyos mennyiségű tartalmat a Pocket segítségével.

Letöltés itt

pocket-device-lineup1.jpg

12. SwiftKey Keyboard

Biztosak vagyunk benne, hogy ti is szerettétek volna már lecserélni az alapértelmezett billentyűzetet a telefonotokon. Most megtehetitek, hiszen a Swiftkey rendkívül széleskörű rendszerében, teljesen személyre tudjátok szabni a billentyűzet megjelenését. Még hő térképen is jelzi, hogy az adott billentyűzeten, mennyire pontosan koppintasz.

Letöltés itt

unnamed.png

13. Waze

Majdnem mindenkinek meg van a jól bevált GPS alkalmazása napjainkban. Mivel nyújthat többet a Wazze? Számos olyan funkciót tartalmaz, amely megkönnyíti az autózást: Jelzéseket ad le a dugókkal, forgalmi balesetekkel, traffipaxokkal kapcsolatosan, sőt még értesítőt is küldhetsz rajta a barátaidnak, hogy előre láthatóan mikor érkezel majd meg a célhelyszínre.

Letöltés itt

waze_cop_tracking_lead.jpg

14. Wunderlist

Wunderlist feltehetően, az egyik legjobb applikáció a teendőid rendszerezésére. Külön kategóriákba tudod sorolni a tevékenységeket ezzel is megkönnyítve, hogy jól szervezett programterved legyen. A legjobb, hogy minden feladat megosztható másokkal, így egy remek csoport kollaborációs rendszerként is használható, akár a munkahelyeden!

Letöltés itt

3_2x.jpg

15. Zedge

A Zedge egy olyan program, amely tárol különböző háttereket, csengőhangokat, értesítő hangokat és nagyjából mindent, amely a telefonoddal kapcsolatos. Meglepően nagy adatbázisa van, egyedül a böngészés közben feltűnő reklámok lehetnek idegesítőek. Mindazonáltal elég egyszerű a használata ahhoz, hogy ezeket ignorálni tudjuk.

Letöltés itt

download-zedge_-ringtones-wallpapers.png

Köszönjük, hogy elolvastad!

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr6312008190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KékFény6 2016.11.30. 00:35:16

Mondjuk nem ártana olyan appokat ajánlani, amiket itthon használni is lehet. Pl. a Groupon és a Google Opinions idehaza nem tölthető le...

Rozgonyi Tivadar 2016.11.30. 01:46:57

A Dragon hangfelismerőjét integrálták a Swype mellé (az is egy billentyűzetprogram) és tud magyarul (meg egy csomó más egzotikus nyelven) és szemben a többi diktálóprogrammal, ez tényleg működik. Életem legjobban elköltött 99 centje... azóta nem írtam kézzel SMS-t. Ja, és van ingyen program, amivel PC-hez lehet kötni a telefont billentyűzetként, úgyhogy akár diktálhatod a PC-nek is a leveleidet meg üzeneteidet... :-)
(de hogy ez a lista mind menniyre nem kell, ha az embernek van egy számítógépe... :-)

Nbl 2016.11.30. 02:20:42

@Rozgonyi Tivadar: nekem is megvan a Swype, de ennyire azért nem jó, ahogy leírod…

Rozgonyi Tivadar 2016.11.30. 03:06:11

@Nbl: A Swype maga borzalmas, de a diktálós része kéjhömpöly. Nem is ugyanaz fejlesztette... :-)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.11.30. 06:25:11

Mondjuk én hiányoltam a facebook-ot meg az instagramot. Nagyon hasznos kis appok.

nyelv-ész 2016.11.30. 07:20:04

Bár a szerző szerint mindegyik "kihagyhatatlan", a 15-ből 13-at kapásból kihagyok. Már a kupongyűjtő is határeset, de a Zedge végképp a miafasznak kategória. Okostelóra minek tegyek háttérképet? A kezdőképernyőn widgetek vannak, úgyis eltakarnák.

nagylaszlo971 2016.11.30. 09:04:10

Jelentem, egyetlen értelmeset nem találtam a listában!

vanRob 2016.11.30. 09:22:18

Időjárás app csakis az AccuWeather. Ugyan nem csilli-villi, viszont rohadt pontos... A Wunderlistet kipróbáltam, de annyira sokat akar, hogy gyakorlatilag átláthatatlan és használhatatlan.
Nagyon szubjektív, hogy kinek mi az a 15 vagy 30 vagy 4 app, ami elengedhetetlen a napi élethez, vagy munkához. Nem tudnék meglenni a Nova Launcher, zajmérő és vonalkódolvasó app nélkül, mint ahogy a Silence Scheduler vagy a WiFi Prioritizer nélkül sem. Térképes appokból a Waze valóban király, de az OSM app szintúgy nélkülözhetetlen. Nekem.
Szóval maradhatunk annyiban, hogy a fenti 15-ös lista maximum a szerzőnek fontos, vagy legrosszabb esetben egy külföldi cikk alapján készült kellő utánajárás nélkül...

Plumper_ 2016.11.30. 10:08:42

1. az Opinion rewards-ot nem lehet Magyarországon telepíteni!
2. a Swift helyett a Könnyű magyar billentyűzet a nyerő
3. Groupon helyett Simple! magyar és sok minden van benne!
4. Alto helyett Inbox
5. Applock helyett 360 security, amiben benne van app-zár

vanRob 2016.11.30. 10:27:18

@szcsongor: ja, ez egy 15-ös lista, ami egy embernek, vagy az általa olvasott eredeti cikk írójának mondjuk hasznos lehet. Nekem speciel nem azok, és ahogy olvasom másnak sem. Ezért is szar ilyen listákat gyártani, mert ahány felhasználó, annyiféle igény és annyiféle hasznosnak vagy éppen nélkülözhetetlennek tartott program.

eßemfaßom meg áll 2016.11.30. 10:50:36

Ha tultesszük magunkat azon, hogy maga a lista hungáriában kb haszontalan vackokkal van tele, most komolyan, van aki nem tud élni háttérkép meg csengőhangválasztó app nélkül? Mert ha ezeket egyébként nem lehetne 2 kattintással átállitani még megérteném...

p3d3str1an 2016.11.30. 11:18:10

@Rozgonyi Tivadar: dehogy borzalmas a Swype, sőt szerintem a legjobb billentyűzet, ha meg tudod szokni a módszert. A hasonló képességű billentyűzetek közül a legjobb szófelismerővel rendelkezik, sokkal jobban kezeli pl. a ragozott szavakat, mint a Swiftkey vagy a Google gyári bill.

sundi titi 2016.11.30. 13:17:12

@Nazareus: A waze nagy háránya, hogy zabálja az akumlátort és csak intenettel megy.

sundi titi 2016.11.30. 13:28:30

@Rozgonyi Tivadar: az a dragon tud magyarul, vagy te más nyelven használod?

Rozgonyi Tivadar 2016.11.30. 14:34:07

@sundi titi: Naná. A Dragon alkalmazásai régóta híresek, de az asztali, PC-s diktálószoftvereik csak a nagy nyelveken tudnak. Ez viszont felküldi a hangodat a Dragon szervereire, azok megcsámcsálják és visszaküldik, hogy szerintük mit mondtál - meglepő hatékonysággal, feltéve persze, hogy nincs istentelen zaj és tényleg magyarul beszélsz (nem "vok" meg "szomy"). És ki kell mondani a központozást ("hogy vagytok kérdőjel").
És tud még vagy 30 másik nyelven is, én angolul meg japánul is használom, igen jó.

nyelv-ész 2016.11.30. 18:35:16

@sundi titi: A Waze jellemzően autós használatra készült. Autós töltő, tartó, és máris nem merül az akku. Az internetkapcsolat meg nekem valahogy nem tűnik hátránynak egy kvázi valósidejű közösségi navigációnál :-)

nyelv-ész 2016.11.30. 18:38:42

@vanRob: Nem haszontalanok ezek a listák, sőt, sokszor tanulságosak. Nem baj, ha valaki ilyeneket publikál, csak felesleges mellé odaírni, hogy "megkerülhetetlen". Mert az Androidnál pont az a tutti, hogy nincs "megkerülhetetlen". Még a telók olyan beépített appjaira is van alternatíva, mint pl. az SMS meg a tárcsázó, vagy a híváslista.

midnight coder 2016.11.30. 20:46:08

Mondjuk ezek közül egyiket sem használom. Ami nekem fontos, az a termux, az AIDE, de fenn van még a C4Droid, aztán a moon reader és az English Dictionary, egy sakk program, és még pár apróság, de ezek a legfontosabbak - és persze a gmail, a maps, a böngésző.

cardiobascuralis 2016.11.30. 21:48:14

@nyelv-ész:
Nem hátrány, csak ha épp elfogyott a neted, akkor baszhatod.
(Élesbe, hátulról.)

@midnight coder:
Bár nem ingyenes, de az akadémiai angol nagyszótár 6000 Ft-ért 5 telefonra rakható fel. Szerintem megér fejenként 4 eurót.

gipszfej 2016.11.30. 23:38:22

Hát... nem is tudom... Tényleg ezek a "legjobbak"? Kötve hiszem. Az elmúlt évek alatt a felsoroltak közül egyetlen egyet sem használtam, pedig a mobiljaim munkaeszközök.

Ó! Újra itt a nyelvészkedők bandája, a több név alatt is bosszantgatók?!

Ja, hogy ez egy fordított cikk? Na majd máskor...

Nekem speciel egy efféle lista érdekesebb lett volna:
AquaMail, Facebook Lite, Mega, UC Browser, PlayerPro, aCalendar, Evernote, OfficeSuite, Clean Master, AnySoftKeyboard, WIFi File Transfer Pro, a Google Térkép, CameraMX, QuickPic, Digital Call Recorder.
Na jó, nem mindegyik ingyenes, de legalább jók. Legalábbis évek óta megbízhatóan működnek.

Rhyrie 2016.11.30. 23:41:29

@Rozgonyi Tivadar: Nem tudom miről beszélsz egyébként, a Swype a legjobb ebben a kategóriában, személyre tudod szabni, nem kell feltétlenül az alapértelmezett beállitást használni. Mióta megvettem nem volt vele problémám, és ugyan megvettem a Swift Key-t is, de köze nincs a kettőnek egymáshoz. És nem, nem megszokás kérdése, a Swype hiszti nélkül felismeri a szavakat, nem tanulja meg automata új szóként minden félrepötyögésemet, de egy érintésbe kerül ha valamit mégis hozzá szeretnék adni a szókincséhez, arról nem is beszélve, hogy egész mondatokat tudok irni a gzakran használt szavaimból amiket felajánl a billentyüzet fölött.
Túlragoztam.
TLDR: Swype jó.

Rhyrie 2016.11.30. 23:45:59

@Rhyrie: Meg ahogy előttem páran emlitették, jó a forditás, de nem fogom elsirni magam ha legközelebb utána is néz az illető, hogy mik is ezek a programok és egyáltalán használhatóak e Magyarországon...

varganorbert222 2017.09.08. 09:16:51

Találtam egy hasonló applikáció gyűjteményt. Szerintem nagyon hasznos lehet az autósok számára!

bhpgumi.hu/blog/ingyenes-es-praktikus-app-ok-autosoknak/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=app-170908
süti beállítások módosítása