10 teljesen értelmetlen applikáció, melyekkel bődületes pénzeket kerestek

2016. december 16. 07:36 - Phone Fanatics

Mind a Google Play Store-ban, mind pedig az Apple boltjában hemzsegnek a jobbnál jobb applikációk, amelyek megkönnyítik az életünket.  Nem véletlenül virágzik az alkalmazások piaca, valóban a legtöbb problémára már találunk optimális megoldást, ráadásul az esetek nagy részében ingyenesen vehetjük igénybe. Fejlesztők már megszámlálhatatlan összegeket kerestek egy-egy program vagy játék feltalálásával és a legtöbb cég sem fordíthat hátat a piaci elvárásoknak. Nem titok, hogy újabbnál újabb remek programokat ismerhetünk meg.  Jelenlegi cikkünkben azonban nem ezekről fogunk beszámolót tartani. Jó néhány olyan alkalmazás van, amely csak „foglalja a helyet”, mind az Android, mind pedig az Apple Store palettáján.  Amennyiben arra használod az applikációkat, mint a legtöbb ember ( üzenet küldésre, email olvasásra, szörfözésre az interneten vagy játékra ), akkor bizonyára nem hallottál még ezekről a programokról. Miért? Mert tulajdonképpen semmi hasznunk nincs. Cikkünkben összegyűjtöttük a legnevetségesebb és leghasználhatatlanabb programokat. Lássuk a listát:

dancing-android-hd-wallpaper.jpeg1. I Am Rich (iOS, már bannolták)

Az alkalmazás 2008-ban látott napvilágot az Apple store-ban, az akkori 999.99$-os maximálisan áron, amit csak lehetett adni egy applikációnak. Találjátok ki mit csinált ez a program..Semmit az ég világon! Leszámítva azt, hogy megjelenít egy piros ikont, amely téged és mindenkit, akinek megmutatod, emlékeztet rá, hogy te ki tudtál fizetni érte ennyi pénzt. Valószínűleg azoknak a gazdag embereknek készült, akik már nem tudják mire költeni a pénzüket.  Természetesen az Apple bannolta a haszontalan applikációt, körülbelül 24 órával a kiadását követően. Mégis mi a legérdekesebb ebben és miért került fel a listánkra? Nos, a kitiltás előtt 8 ember már meg is vásárolta közel 250 ezer forintért.. Szegény ördögök.

iphone2.png2. iBeer(Android, Ingyenes)

Semmi más, mint egy kitöltött pohár sör szimulációja. Amint bekapcsolod, szép lassan egy jó adag sörrel tölti fel a telefonod képernyőjét. Ha elkezded mozgatni láthatóan jobbra balra mozdul a hab is a tetején. Amint megdöntöd és ivást szimulálsz vele, a képernyőn lévő sör szép lassan kiürül. Hasznos kis alkalmazás nem igaz? A meglepő tény, hogy ha értelme nincs is, de annyira népszerűvé vált, hogy egyéb italok elfogyasztásával is bővítették ( tej, víz, kóla ) a lehetőségek tárházát. Vélhetőnek minél nagyobb célközönséget igyekeznek lefedni ezekkel a változtatásokkal.

post-2315-image-d9effae4b7e6682ab7d26a7e2c323142.jpg
3. Ghost Radar( Android, ingyenes )

Éreztél már valaha paranormális tevékenységet a közvetlen környezetben? Ez az applikáció felfedezi neked! Nem, igazából nem. Mindazonáltal mindent megtesz majd azért, hogy valóságosnak tűnjön. Az alkalmazás fejlesztői csapata szerint még a szellemek által suttogott szavakat is képes felismerni, lényegesen jobban, mint a tradicionális eszközök. Természetesen a leírásban szerepel, hogy nem vállalnak felelősséget semmilyen észlelésért, hiszen tudományosan nem bizonyítható sem a téma, amit megragadott, sem pedig a hatékonysága. Mindazonáltal egy kellemes időtöltés lehet, ha épp nem jut eszünkbe semmilyen produktív tevékenység, de ne hagyjuk becsapni magunkat. Szintén egy igen népszerű programról beszélünk, annak ellenére, hogy az értelme több szempontból is megkérdőjelezhető.

screen-0.jpg4. Anti Mosquito (Android, ingyenes)

Elég nagy a zűrzavar az ötlet körül, hogy androidos applikáció segítségével űzzük el az okvetetlenkedő szúnyogokat. Egyáltalán lehetséges ultrahang sugarak segítségével elijeszteni ezeket a rovarokat? Valójában az ötlet nem új, többen megpróbáltak már hasonló technikával lenyűgözni a célzott közönséget. Tény, hogy egy kis Google keresés után, hamar ráébredünk az ötlet kétségtelenül abszurd és megvalósíthatatlan jellegére. ( ha ez nem lett volna már egyértelmű az első alkalommal ) Nyilvánvalóan adott esetben inkább vonzza az applikáció őket a telefon kijelzőjének fénye miatt, mintsem, hogy taszítaná. Újabb teljesen értelmetlen applikáció a telefonok sorában.

7189qjsma8l.png5. Kitchen Scale (Android, ingyenes)

Egy újabb zseniális applikáció. Na, nem azért, mert ajánlható és hasznosítható bármire is. Inkább azért, mert ismételten rengeteg letöltést hozott annak ellenére, hogy semmi értelme. A telefonunk segítségével meg tudjuk mérni különböző étel hozzávalók súlyát. ( elsősorban nyilván fűszereket érdemes, már csak a méretből adódó korlátok miatt is ) Tény, ha rászórunk némi sót, az alkalmazás valóban ki fogja írni a méretét, de nem kérdés, hogy nem a legpontosabb mérési tematikáról beszélünk. Minden bizonnyal nem fogjuk lecserélni rá a konyhai mérőeszközöket, de hallhatunk erről a programról is. 

screen-8.jpg6. Hodor Keyboard (Android, $1)

Egy olyan billentyűzetet ismerhetünk meg ebben az alkalmazásban, amely egyetlen szót enged leírni, semmi mást. Ez a szó pedig a „hodor”. Ez még önmagában viccnek sem lenne túl színvonalas, lássuk be. Viszont az a tény, hogy egy kerek dollárt kell fizetnünk érte már jóval nevetségesebbé teszi a koncepciót.  Bár az applikáció leírásában láthatjuk, hogy abban az esetben, ha épp a „hodor” jelszót választjuk, rendkívül jó hasznát vehetjük az adott felületre való bejelentkezéskor. Egyébként az egyik Trónok Harca szereplő ihlette meg az applikáció készítőit, ezért ha nagy rajongója vagy a sorozatnak nem maradhat ki a repertoárból. Amennyiben mégis megtörténik, hát nem veszítesz túl sokat.

hodorkeyboard-1020-1_0.jpg7. Pocket fan ( Anroid, ingyenes )

Következő játékosunk semmi mást nem csinál, mint egy megjelenített ventilátort mozgat érintésre. Ennyiben ki is ürült az egész tevékenységi kör.  Az viszont már inkább szórakoztató, hogy több panasz is érkezett az alkalmazás fejlesztő csapatához, miszerint nem fújt levegőt a készülék, bármennyire lelkesen is pörgették rajta az eszközt. Ennek az lett az eredménye, hogy már jelenleg szerepel a program leírásában, „hogy nem fog hűsítő hatást gyakorolni rád a benne lévő ventilátor, amennyiben mégis légmozgást tapasztalsz, keresd fel a háziorvosodat.”

pocket-fan-android-app.jpg8. Useless ( Android, ingyenes )

Nos, ahogy a neve is árulkodik róla a program az égvilágon semmit sem csinál. A leírásban is az szerepel, hogy az első multi-unfunkcionális applikáció a világon. Listánk élére is kerülhetett volna, hiszen ennél haszontalanabb programmal aligha találkoztatok már. Alább meg tudjátok tekinteni a videót is ( mert van! ), amely bemutatja, mire is tudod használni ezt az applikációt.

9. 9. Yo (Android, iOS, Ingyenes)

Bizonyára már hallottatok a Yo-ról. Akik eddig még nem, ne csüggedjenek, nem maradt ki túl sok az életükből. Semmi mást nem csinál a telepítést követően, mint elküldi azt az egyetlen szót az ismerősödnek, amely az alkalmazás neve. Az értelme nem a haszontalanságában, hanem a tömeges letöltésekben rejlik. Dollár milliókat kerestek a fejlesztők ezzel a programmal, annyira nagy népszerűségnek örvend.

yo_app.jpg10. Pocket Heat (iOS, $0.99)

Ahogyan a nevében is benne van arra a célra készült, hogy felmelegítse az iPhone –t, méghozzá úgy, hogy minden létező programot bekapcsol rajta és maximumon pörgeti a processzort. Nem kell kihangsúlyozni, mennyire veszélyes és beteg ötlet volt.  Szerencsére az Apple ennek kapcsán levédte a telefonokat attól, hogy ilyen módon túl lehessen őket hevíteni. Ezért jelenlegi álláspont szerint semmi mást nem csinál az alkalmazás, mint a képernyőn jeleníti meg a felmelegedést. ( kvázi pont annyira használhatatlanná vált, mint korábban volt )

18mo092mhiexnjpg.jpg

Bizonyára ti is tudjátok, hogy a felsoroltakon kívül még számos használhatatlan és értelmetlen applikáció van a piacon. A dolog érdekessége, hogy ezekkel a programokkal a fejlesztők még pénzt is kerestek a tömeges letöltések eredményeképpen. Ráadásul sok esetben nem is keveset. Mi a tanulság? Nos, ha a mobil alkalmazások világában van egy ötletünk, ami elsőre ( és másodjára is ) talán teljesen eszementnek és abszurdnak is tűnik, egyáltalán nem biztos, hogy nem tudunk pénzt keresni vele.

 Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr212050091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elemes 2016.12.19. 09:56:56

"Mi a tanulság?"

az enberiség megérett a pusztulásra...?
süti beállítások módosítása