Huawei P10 - Minden a kínai gyártó új zászlóshajójáról

2017. április 27. 11:04 - Phone Fanatics

Nem kérdés, hogy a Huawei kiváló telefonokat készített az elmúlt években és a marketing tevékenységük is példaértékű. Mára már komoly szerepet vívott ki magának az okostelefonok piacán és ezt a sikert természetesen a P széria legújabb modellje is csak fokozta. Cikkünkből kiderül, hogy érdemes-e lecserélni a telefonotokat a P10- re illetőleg, hogy melyek azok a szignifikáns változtatások, fejlesztések, amelyek indokolhatják a váltást számunkra. Lássuk, mit tud a Huawei legújabb zászlóhajója.

1.jpg

Ujjlenyomat olvasó

Ebben az esetben már a telefon elejére került az ujjlenyomat olvasó és annak is a legalsó részére. Az igazi érdekesség azonban az, hogy ennek a segítségével működik a navigáció is a P10 esetében. Tény, hogy időre lesz szükségünk, hogy megszokjuk ezt az új funkciót, de körülbelül egy héten belül már magabiztosan fogjuk tudni használni.

2.jpg

Design

Az erősen lekerített megjelenés egyre jobban emlékeztethet l egy iPhone 6S kinézetére . Abban az esetben, ha kifejezetten tetszik az Apple okostelefonjanak megjelenése, de nem rajongsz az IOS operációs rendszeréért, akkor remek választás lehet ez a telefon. Egyelőre még helyet kap az USB-C mellett a jack csatlakozó is, ami jó hír azoknak, akik a hagyományos fülessel szeretnék használni a telefonjukat. Természetesen, ismét igényes alumíniumborítást kapott a telefon,  ami z esetben már egy olyan technológiával készült el, amelynek köszönhetően nem hagyunk ujjlenyomatokat és nem tudjuk könnyen bepiszkolni a telefont. Fekete, fehér, ezüst, arany és rózsaarany színben jelent meg a telefon.

4_1.jpg

Kijelző

Sajnos továbbra is full hd kijelzővel kell beérnünk, ellentétben a konkurens Samsung és LG QHD megjelenítőivel. Ez különösen fájó lehet a márka szerelmeseinek, mivel a Sony nem rég dobta piacra a 4k kijelzős telefonját, amely nyilván szignifikánsan szebb lett, mint a P10 képernyője. Valóban szükségünk van rá? Nos, a kijelzője szép és még mindig van lehetőségünk a P10 Plust megrendelni, amely már QHD képernyővel rendelkezik. Az átmérője 5.1-es, kvázi egy leheletnyivel kisebb, mint a P9 5.2-es képernyője. Kényelmesen elfér a kezünkben és könnyedén el tudunk érni rajta mindent.

3.jpg

Felhasználói felület

Nem volt kérdés, hogy a legújabb Android softwarrel fognak a piacra érkezni a P10-es a telefonok. Ennek eredményeképpen, sokkal könnyebben tudjuk rendszerezni azokat az applikációkat, amelyeket szeretnénk megjeleníteni a főképernyőn. Ettől függetlenül még számos olyan alkalmazással találkozhatunk, amelyeket valószínűleg az életben nem fogunk használni, de sajnos ezt már megszokhattuk más gyártók esetében is.  A Google Assistant és a Google Daydream is kimaradt a telefonból, amit kifejezetten hiányoltuk belőle.

4.jpg

Teljesítmény

Immáron a Huawei P10 is megkapta a Mate 9 esetében használt HiSilicon Kirin 960-as processzort. Ebben az esetben 4GB rendszermemóriával párosul, amely nagyon jó játék és felhasználói élményt nyújt egyaránt.  Tehát az erőforrásra nem lehet panaszunk, noha ez az előző szériánál sem volt probléma és nem sokkal előzi meg a P9-est a P10.

huawei-p10-performance-tested-geekbench-nsmartphone_com-01.jpeg

Akkumulátor élettartam

Az üzemidő némileg növekedett, és kétségtelenül fejlődött a korábbi készülékekhez képest, azonban még mindig nem tökéletes. A széria korábbi készülékeiben használt 3000mAh helyett, a P10 3200mAh kapacitású aksit kapott, így annak élettartalma mindenképpen javult, de jelentős változást aligha fogunk tapasztalni. Vezeték nélküli töltés nem lesz a telefonon, de van rajta gyors töltési funkció, melyet USB-C porton keresztül tudunk elérni.

huawei-p10-and-p10-plus-review-aa-26-of-31-840x473_1.jpg

Kamera

Nem meglepő módon, szintén egy Leica-val közösen fejlesztett dual kamera került fel a telefonra. Egy 12 és egy 20 megapixeles kamerával találkozhatunk. A fényképek szebbek lettek rossz látási viszonyok között is. Jó látási viszonyok között pedig messze a legjobb fotókat készíti a telefon és este is megállja a helyét. Szignifikáns változtatások nem történtek a P9-hez képest, de nem is feltétlen ez volt a célja a Huaweinek ezzel a telefonnal. A kamera terén mindazonáltal ismét sikerült egy nagyot lépnie a kínai gyártónak.

asptuxhkyjxzhalzuxnwxw-650-80.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr4512456321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Old Shatterhand is Dead 2017.05.23. 18:32:55

Soha nem kell androidos telefon.
süti beállítások módosítása