A 7 legfurcsább applikáció

2017. április 21. 17:40 - Phone Fanatics

Van bármi, amire az okostelefonunk nem képes egy hasznos applikáció segítségével napjainkban? Egyre kevesebb ilyen van, nem igaz? Számos olyan programot találhatunk, amely megkönnyíti a munkánkat, a magánéletünket, sőt még a társkeresést is. Legújabb cikkünkben, viszont nem ezekre fogunk koncentrálni. Bemutatunk nektek olyan értelmetlen és érthetetlen applikációkat, amelyek esetében már az is csoda, hogy egyáltalán létjogosultságot nyerhettek. Lássuk, a 10es listát.

7-instructions-from-your-phone-manufacturer-you-havent-be-following.jpg

1. Fake Call

Amennyiben magányosnak éreznénk magunkat, vagy szeretnénk, hogy érdeklődjenek utánunk, a Fake Call a segítségünkre siet. Ez az applikáció hamis hívást generál, de a fejlesztők hozzállásáról árulkodik,hogy ez a funkció különösen jól testre szabható. Beállíthatunk rajta hamis személyeket, de üzenetet küldhetünk saját magunknak is, ha éppen ahhoz támadna kedvünk. A fejlesztők szerint akkor „hasznos” az applikáció, ha kínos helyzetből szeretnénk kibúvót találni. Noha ehhez pontosan tudnunk kell, hogy mikor lesz szükségünk a hamis hívásra, ugyanis be kell időzítenünk hozzá.

1.jpg

2. Pointless Button

Nos, ahogy a nevében is benne van ez a program már akkor értelmetlen volt, amikor lefejlesztették. Semmi mást nem nyújt nekünk, mint egy gombot, amit nyomogathatunk a telefon képernyőjén és nyilvánvalóan arra számítanánk, hogy nem történik semmi. Azonban egy bizonyos mennyiségű koppintás után különböző képeket jelenít meg nekünk a képernyőn. Nem tökéletes módszer az unaloműzésre, de egyszer ki lehet próbálni ezt is.

2.jpg3. Sleep Sheep

Aki küzdött már álmatlansággal, biztosan kapott néhány jó tanácsot és jó eséllyel közöttük szerepelt az ugráló bárányok számolása. A koncepció lényege, hogy egy olyan dologra koncentrálunk, amely végtelenül egyszerű, azok helyett a gondolatok helyett, amelyek megzavarnak minket az elalvásban, így szép lassan unalmunkban álomba szenderülünk. Bár az ötlet bizonyítottan nem hatásos, nyugodtan kipróbálhatjuk az applikációt is, amely semmi mást nem mutat nekünk csak bárányokat, amelyek átugrálnak a kerítésen. Várnánk, hogy történik valami, ami elnyomja a monoton folyamatot, de megsúgjuk, semmilyen további történés nincs benne.

3.jpg4. Fake Battery

Hát igen, ez a program sem tesz többet annál, mint, amit az elnevezése ígér. Ha esetleg kölcsön adná valaki a telefonját, meg tudjuk viccelni vele, mert segítségével úgy tűnhet teljesen lemerült a készülék akkumulátora. Figyelem! Nem valószínű, hogy megéri a poént…

4.png

5.iBeer Free

Szintén egy elég bizarr alkalmazás. Ugyan miért is akarnánk színlelni, hogy sört iszunk, ha valóban meg is tehetjük. Gyerekeknek vagy azoknak, akik még nem fogyaszthatnak alkoholt, vagy éppen nem akarnak, ez a program ideális lehet. Egy korsó sört jelenít meg nekünk a képernyőn és a telefon megdöntésekor szép lassan el is „fogyaszthatjuk” azt.

5.jpg6. Lick the Icycle

Ez is egy beszélő nevű alkalmazás, ami szintén csak nem nyújt, amennyit a megnevezése elárul. . Találkoztatok már olyan programokkal, amelyek macskát vagy kutyát jelenítenek meg a készüléketeken, ahogy nyalják a képernyőt? Ez egy kicsit különbözik tőle. Egy jégcsapot jelenít meg, amelyet, ha elkezdünk nyalni szép lassan, elfogy. Noha, az ujjunk segítségével is elérhetjük a kívánt hatást, de az mégsem lenne annyira élmény dús, nem igaz?

6.png

7. iVibe Massager Lite

az IVibe Massager semmi mást nem tesz, mint folyamatosra kapcsolja a rezgő funkciót a telefonunkon, ennek segítségével pedig masszírozhatjuk magunkat. Tulajdonképpen pontosan ennyit tud, bár nyilván találunk megfelelőbb eszközt is a célra.

7.png

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr5312443711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérlapos 2017.04.23. 21:29:57

2008-ban az iBeer volt az első alkalmazás, amit letöltöttem, a gombos Nokiák, pár centis kijelzők világában scifinek hatott az akkoriban óriásinak számító 3,5-es kijelzőn lötyögő sör. A nokiásoknak felfoghatatlan volt, hogy a sör mindig vizszintes volt, akárhogy fordítottam a telefont.

cardiobascuralis 3 2017.04.23. 21:30:35

Ami az 1-es pontot illeti, a butatelefonok (pl. Samsungok) közt sok olyan volt, amin volt álhívás-beállítási lehetőség. És valóban arra szolgált, hogy ha valakitől meg akarsz szabadulni, megnyomtad a zsebedben, és elkezdett kicsöngeni a telefon.

Amikor olvastam ezeknek a használati utasítását, egy régi kabaréjelenet jutott eszembe, hogy Körmendi Jánosnak van egy ilyen telefonja (vonalas) az irodában, ha valakit ki akar dobni, megnyom egy gombot az asztal alatt, és csörögni kezd a telefon.
Nem biztos, hogy teljesen haszontalan. :-)

De van Zippo öngyújtó app is, annak sem sok értelme van.
Egy öngyújtó a képernyőn, lendülettel lepattintható a fedele, a dörzskerékkel meggyújtható, elfújható. Ennyi.

A 7. pont nőknek egész hasznos lehet.
süti beállítások módosítása