Mi fán terem a Nougat? Minden az új operációs rendszerről

2017. március 24. 17:31 - Phone Fanatics

Régóta vártunk már az új Android operációs rendszer érkezésére és végre eljött az ideje, hogy bemutathassuk a Nougatot. A Google korábban már ígéretet tett rá, hogy igyekszik minél gyorsabban kiadni az új frissítéseket, különös tekintettel a biztonsági frissítésekre, mivel számos Android felhasználótól érkezett már panasz, hogy későn érkeznek meg a telefonjukra. Nem találkozhatunk benne drámai design változtatással, mindazonáltal számos hasznos funkciót kapunk. Legújabb cikkünkben igyekszünk bemutatni ezeknek a lehetőségeknek az előnyeit az Android felhasználók számára. Lássuk, milyen újdonságokkal kecsegtet a Nougat.

0.jpg1. Gyorsabb és könnyebb frissítések

Több alkalommal érkezett már panasz a Google felé, hogy túlságosan lassan telepíti az új frissítéseket az Android. Úgy tűnik elkezdték komolyan venni ezeket az észrevételeket, mert az új operációs rendszerben már érezhetően gördülékenyebb lesz a frissítés. Ráadásul teljesen a háttérben fog dolgozni a rendszer, tehát gyakorlatilag bátran végezhetjük a hétköznapi teendőinket a telefonunkon, nem fogjuk észrevenni a frissítést. Leszámítva, hogy újra kell majd indítanunk a készüléket, de ettől függetlenül óriási lépést sikerült megtenni.

1.jpg2. Multi ablak – Multi tasking

Amikor egyszerre végzünk több feladatot és dolgozunk egynél több applikációval a telefonunkon már multi-tasking-nak tekinthető. Bizonyos esetekben nem volt egyszerű megtalálni épp melyik ablakon dolgoztunk, és határozottan memória igényes folyamatnak bizonyult. A Google kifejlesztett egy olyan lehetőséget, hogy mobilon is kezelni tudjuk az úgynevezett osztott képernyőt és lehetőségünk nyíljon úgy dolgozni egyszerre több projekten, hogy közben jól láthatóak legyenek ezek a készülék kijelzőjén. Könnyedén be tudjuk „húzni” a különböző applikációkat a képernyőnk jobb vagy bal oldalára.

2.jpg3. Hatékonyabb értesítések

Ebből az aspektusból megközelítve is számos újdonsággal kecsegtet a Nougat. Lényegesen egyszerűbb és gyorsabb lesz a különböző applikációktól érkező frissítések kezelése. Az esetek nagy részében automatikusan frissíteni fogják magukat. Mindemellett, ha üzenetet kapunk, lehetőségünk lesz a gyors válasz megadására az értesítésnél. Mindezek mellett könnyedén és gyorsan tudjuk majd személyre szabni az információs sávot is.

3.jpg4. Gyorsabb telefon és mérsékeltebb akkumulátor használat

A Google „Project Doze” technológiának a lényege, hogy a telefon passzív használatakor,  amikor épp a zsebünkben van és nem nyomogatjuk, klasszisokkal kevesebb energiát használjon fel a rendszer.  A Marshmallow operációs rendszernél már találkozhattunk vele, de a Nougat esetében egy óriási frissítést kap. A Project Svelte funkcióinak segítségével pedig be tudjuk állítani rajta, hogy pontosan milyen applikációkat szeretnénk aktívként meghagyni a háttérben, ezzel is óriási erőforrást és készenléti időt tudunk megspórolni.

4.jpg5. Kevesebb adatforgalom

Az adatforgalom legalább akkora gyenge pont mindenki számára, mint a készenléti idő. Nem véletlen tehát, hogy erre is igyekeznek minél optimálisabb megoldást találni. Amikor korlátozott adatforgalmú hálózaton van a telefonunk (pl: mobil interneten), kiválaszthatjuk, hogy mely háttéralkalmazásoknak engedélyezzük a folyamatos frissítést, ezzel is óriási adatforgalmat takaríthatunk meg.

5.jpg6.Hangulatjelek

Természetesen számos érdekes hangulatjellel bővül a paletta. A Nougat, közel 1500 különböző hangulatjelet tartalmaz. Változtattak a megjelenésükön is. A korábban megszokott hangulatjelek egy kicsit „emberibbé” váltak.

6.png7. Továbbfejlesztett biztonsági funkciók

A mai világban különösen fontos a személyes adatok fokozott védelme, nem meglepő, hogy számos új biztonsági funkcióval találkozhatunk. Alapértelmezetten lesz lehetőségünk rá, hogy bármelyik applikációhoz, könyvtárhoz, fotóinkhoz, sőt még az SD kártyánkhoz is jelszavas védelmet állítsunk be a rendszeren.

7.jpg8. Új felhasználói funkciók

Mindannyian más dolgot tartunk fontosnak a telefon kezelhetőségét illetően. Ez így is van rendjén. A Nougat-ban számos lehetőségünk lesz tökéletesen személyre szabni a telefon használatát ráadásul gyorsan és könnyen tehetjük meg mindezt. Pillanatok alatt be tudjuk majd állítani, hogy milyen felbontásban lássuk a képernyőt, mekkora legyen a betűtípus, milyen billentyűzetet használjunk és gyakorlatilag mindent, amire csak szükségünk lehet.

8.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr4212367957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása