Top Social media marketing applikációk

2017. február 18. 10:57 - Phone Fanatics

A szociális média folyamatosan változik. Egyre inkább kihívásokat állít a marketing céljaink eléréséhez elé és folyamatos innovációt, analizálást igényel. A különböző kampányok és elérések komoly szerepet játszanak egy kisvállalkozás, de még a nagyobb cégek esetében is. Manapság már nem feltétlen van szükségünk a laptopunkra a marketinghez, hiszen számos olyan mobil applikáció van, melynek segítségével könnyedén elérhetjük a kívánt célközönséget. Természetesen csodákra egyik sem képes, de sok esetben megkönnyíthetik a tevékenységünket és a különböző csatornák hatékony és gyors kezelését. Miért is kéne minden egyes csatornát külön-külön kezelnünk, ha lehetőségünk van rendszerezni őket egy koncentrált felhasználói felületen? Lássuk, melyek azok az applikációk, amelyek megkönnyíthetik a különböző témájú kisvállalkozások világát.

social-media-app.jpg1. Hootsuite

A Hootsuite egy remek alkalmazás, amely abban segít nekünk, hogy egyszerre több social media fiókot tudjunk kezelni kényelmesen, egy helyen. Valójában sokkal több dolgot tudunk rajta irányítani, mint gondolnánk. Ez a rendkívül hasznos kis program nem csak tartalom megosztásra alkalmas, hanem egységes kimutatásokra, különböző kampányok időzítésére és gyakorlatilag minden olyan hasznos információt megtalálunk benne, amire csak szükségünk lehet.  Ráadásul a „Hootsuite suggestions” integrációjával még inkább előnyös lehet számunkra az alkalmazás használata, mivel számos értékes tanácsot kaphatunk a tartalmunk optimalizálására vonatkozóan.  Igaz, a standard Hootsuite elérhető, mind Androidra, mind pedig IOS-re, azonban a suggestions alkalmazás egyelőre csak az IOS platformmal rendelkezőknek használható.

1.png2.Tint

A Tint nem egy a kifejezetten szociális platformok kezelésére létrehozott programok közül. Elsősorban azért lehet érdekes számunkra, mert az azokon megjelenő tartalmat mutatja meg nekünk egy helyen. Mindemellett lehetőségünk adódik arra is, hogy kiegészítsük az ott szereplő tartalmunkat, legyen szó a Facebook, Linkedin, Twitter vagy akár a Wordpress blogunkról is. Szintén egy olyan remek program, melynek segítségével egységesíteni tudjuk a különböző marketing csatornáinkat, csak ebben az esetedben főleg a tartalom management-ben fog nagy támogatást nyújtani. Amennyiben nincs kezünkben a laptopunk vagy úton vagyunk és szeretnénk kiegészíteni vagy javítani a bejegyzéseinket, postjainkat, nagyon előnyös lehet ennek az alkalmazásnak a használata.

2.jpg3. Social Mention

Segítségével sokkal többet megtudhatunk az aktuális trendekről és a kifejezetten olvasott, közkedvelt tartalmakról a social media világában. Globális adatokat gyűjt nekünk, hogy inspirációt tudjunk meríteni belőle a következő kampányukhoz vagy tartalom megjelenítésünkhöz. Természetesen van lehetőségünk kategorizálni is a beérkező adatot, hogy azokat a jövőben könnyebben tudjuk rendszerezni. Be tudjuk állítani, hogy pozitív, negatív vagy semleges volt a megjelenítés, ezáltal sokkal tisztább képet kapunk arról, hogy mi az, ami valójában minket is érdekelhet. Mi a legjobb része? A Social Mention egy teljesen ingyenes applikáció, amely bármikor letölthető, mind Android-ra, mind pedig IOS-re. Kifejezetten ajánljuk a használatát, hiszen rendkívül fontos, hogy információkat tudjuk gyűjteni ezekről a platformokról.

3.jpg4. Zuum

A program fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy összekapcsoljon egy adott témán belül, akár több vállalkozást is, és segít nekünk, hogy megtaláljuk azt a potenciális érdeklődési kört, amelyet a célközönségünk preferál. Hogyan? Folyamatosan analizálja a különböző social media platformokat és a Google Analytics-t azért, hogy minél reálisabb és pontosabb adatokkal lásson el minket arról, mi az, ami a célközönségünk számára épp fontos és érdekes tartalom lehet. Sőt, segít nekünk, hogy felvegyük a kapcsolatot azokkal a cégekkel vállalkozásokkal, amelyeket már kedvel a célközönségünk, ezáltal még többet megtudhatunk a lehetséges igényeikről. Lehetőségünk van üzleti kapcsolatok létrehozására is ezekkel a cégekkel, így még jobban ki tudjuk szolgálni a célközönséget.

 

4.png

5. Nimble

A Nimble segítségünkre siet, hogy megfelelően tudjuk rendszerezni a beszélgetéseinket vevőinkkel, partnereinkkel. Tulajdonképpen a social media kezelést vegyíti a networking szolgáltatással, tehát a segítségével könnyedén fel tudjuk venni a kapcsolatot potenciális vevőinkkel és partnereinkkel. Ráadásul folyamatosan új potenciális partnerekkel bővíti ki az adatbázisát, figyelembe véve a cégünk portfólióját. Egy igazán könnyen átlátható és kezelhető felületen mutatja meg a jelenlegi és a múltbeli beszélgetéseinket. Támogatást ad abban is, hogy könnyebben azonosítsuk a kulcsfontosságú kapcsolatainkat és koncentrálni tudjunk rájuk. A legjobb alkalmazás kapcsolatépítésre a piacon és biztosak lehetünk, hogy nem fog csalódást okozni nekünk. Lehetőségünk van címkét hozzárendelni egy adott kapcsolathoz is és emlékeztetőt küldeni, ha valamilyen fontos eseményt felejtettünk el.

5.jpg6. Buffer

A legtöbb social media platformmal együtt használható a Buffer és segít nekünk optimalizálni, analizálni a különböző postokat, illetve a segítségével időzíthetjük azokat . Rendkívül népszerű az alkalmazás, különösen azért, mert szinte pillanatok alatt megtanulhatjuk kezelni az egyszerű és felhasználóbarát felületét, és lehetőséget ad nekünk, hogy megfigyelhessük az analitikát is. Lényegesen leegyszerűsíti, hogy különböző weboldalakra hivatkozzunk a segítségével, így szinte pillanatok alatt tudunk a mobiltelefonunkról is postolni. Rendkívül szofisztikált rendszere lehetővé teszi, hogy a Facebook, Twitter, Google+, Linkedin és Pinterest fiókunkat is a lehető leggyorsabban össze tudjuk kapcsolni vele. Egy olyan marketing applikáció, amelyet mindenképpen érdemes használnunk a telefonunkon.

6.png7.TweetDeck

Egy olyan népszerű applikáció, amelynek elsődleges prioritása, a Twitter fiókunk kezelése. Természetesen egyéb platformokat is tudunk csatlakoztatni hozzá, de mivel alapvetően a Twitter által került megalkotásra az alkalmazás, így értelemszerűen a ennek a fióknak a kezelését tudjuk teljes mértékben megoldani rajta. Kiváló választás lehet azoknak, akik már elmerültek a Twitter világában, és akár több fiókot szeretnének egy helyen kezelni. Remek megoldás lehet arra is, ha rendszeres interakciókat, például több fiók üzenetet szeretnénk gyorsan és hatékonyan kezelni. Természetesen van lehetőségünk arra is, hogy megfigyeljük az épp aktuális postokat, Tweeteket a segítségével, akár több fiókról is.

 

7.png8. Everypost

Nem kérdés, hogy a különböző szociális platformokon napi rendszerességgel érdemes újabb és újabb érdekes postokat megosztani a rajongótáborunkkal. Pontosan ebben siet a segítségünkre az Everypost, melynek segítségével több különböző csatornának tudunk postolni, megosztani. Ráadásul céges kollaborációra is lehetőséget ad az alkalmazás. Tehát meg is tudjuk beszélni kollégáinkkal, hogy épp milyen témában fogunk tartalmat megjeleníteni. Az ingyenes verzió egy aránylag limitált lehetőséget biztosít nekünk, de jó hír, hogy 4 különböző és megfizethető prémium csomag közül tudunk választani, amelyek rendkívül hasznos funkciókkal rendelkeznek. Mindenképpen ajánljuk a használatát a megfelelő marketing stratégia kialakítására.

everypost.jpg

9. Tailwind

A már korábban bemutatott alkalmazásokhoz hasonlóan a Tailwind is a vizuális tartalomra koncentrál, de kifejezetten az Instagramot és a Pinterestet veszi célba. Használhatod a különböző postok időzítésére és közzé tételére, ellenőrizheted az analitikát, tehát gyakorlatilag mindent megtehetsz benne, amire csak szükséged lehet. Számos csomagot ki tudunk választani, legyen szó akár blogról vagy bármilyen egyéb online szolgáltatással foglalkozó kis és nagy vállalkozásról. Nagy segítségünkre lehet, ha cégünk portfóliójába olyan termékek tartoznak, amelyeket egyébként is megjelenítenénk ezeken a szociális hálókon. Egy könnyen rendszerezhető és rendkívül felhasználóbarát felületen tökéletesíthetjük a marketing tevékenységünket.

10.png

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr8112268934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása