A legjobb offline Android applikációk

2017. január 16. 16:44 - Phone Fanatics

Annak ellenére, hogy egyre több helyen van kiépített wifi hálózat és a mobil internet is a legtöbb szolgáltatónál alapértelmezett eleme a csomagoknak, előfordulhat, hogy a világháló mégsem elérhető. Arra az esetre, ha felhasználtad a havi internet keretedet, vagy nem találsz megfelelő hálózatot, amihez csatlakozhatnál, összegyűjtöttük neked a legjobb offline applikációkat. Természetesen számos olyan programmal találkozhatsz a piacon, amelyek használhatóak offline módban is. De melyek azok, amelyek igazán értékesek és nem okoznak csalódást? Lássuk a listát:

:

0.jpg

1. FeedMe

Az emberek manapság egyre gyakrabban tájékozódnak az internetes hírportálokon, ahelyett, hogy a TV-ben néznék meg a híradót. Egyre inkább teret nyernek azok az online újságok, amelyek napi szinten folyamatosan ellátnak újabbnál újabb információkkal, és amikhez bármikor hozzáférhetsz a telefonod segítségével. A FeedMe applikáció segítségével összegyűjtheted az érdekes cikkeket azokra az esetekre, amikor a telefonod nincs csatlakoztatva az internethez, ezáltal lehetőséged nyílik az újdonságok böngészésére akkor is, ha nincs hálózati kapcsolatod. Vagyis az ismert hírportálokról begyűjti neked a különböző napi információkat és elmenti annak érdekében, hogy később, ha megszűnik az internet kapcsolatod, változatlanul el tudod olvasni ezeket a híreket.

Letöltés itt

rss.png

2. AccuWeather

Nem meglepő, hogy a hírek mellett, az időjárásnak is rendszeresen az okos telefonunkon szeretünk utána járni. A legtöbb program hálózati kapcsolatot igényel ahhoz, hogy pontos információkat szolgáltasson az időjárás előrejelzésről. Nem úgy, mint a következő alkalmazás. Az Accuweather képes rá, hogy megjelenítse a 15 napos előrejelzést, anélkül, hogy csatlakozva lennél az internethez. Rendkívül hasznos lehet, ha nyaralás közben szeretnél egy olyan programot használni, amely segítségével könnyedén ellenőrizheted az időjárást, anélkül, hogy rácsatlakoznánk bármilyen hálózatra. Ráadásul mindezt egy nagyon jól átlátható és felhasználó barát felületen teszi meg. Határozottan ajánljuk a használatát.

Letöltés itt

accuweather-material-design-motox-hero_1.jpg

3. Amazon Kindle

Az Ebook népszerűsége folyamatosan növekszik a nyomtatott könyvek rovására. Nem is csoda, hiszen sokkal kényelmesebb a telefonról olvasni, főleg az utazások alkalmával. A könyvnek meg van a maga varázsa, de tény, hogy a rohanó mindennapi életben lényegesen kompaktabb és praktikusabb megoldás egyszerűen egy telefont használni. Ehhez egyértelműen az Amazon által fejlesztett Kindle applikáció a legjobb választás. Nem csak azért, mert könyvek ezreit olvashatod a segítségével, de azért is, mert minden olyan lehetőséget, beállítást tartalmaz, amellyel kényelmesebbé teheted az olvasást és fokozzuk az élményt. Töltsd le a kedvenc könyvedet és bármikor olvashatod anélkül, hogy csatlakoznod kellene az internet.

Letöltés itt

3.jpg

4. TripAdvisor Hotels Flights

A Trip Advisor kétségtelenül az utazás szervező applikációk királya. Számos megoldást kínál arra, hogy a legmegfelelőbb helyet találd meg a nyaralásra vagy a kikapcsolódásra a világon. Természetesen olvashatod mindazoknak a véleményét, beszámolóját, akik már jártak az adott helyen, ezzel is megkönnyítve a választást. Hotelek, apartmanok, hostelek és gyakorlatilag minden vendéglátó ipari egységről széleskörű véleményt és tapasztalatokat nyerhetünk. Ráadásul ezeknek nagy részét megteheted offline üzemmódban is. Több mint 300 városban lévő turisztikai egységet vehetsz szemügyre, anélkül, hogy csatlakoznod kellene az internetre.

Letöltés itt

4.png

5. Google Drive

Bizonyára sokan meglepődtetek azon, hogy a Drive is felkerült a listánkra. Pedig igaz! Mindamellett, hogy az egyik legnépszerűbb felhő alapú megosztó platform a világon, lehetőség szerint letöltheted dokumentumaidat, hogy később bármikor offline is hozzáférj vagy tanulmányozd azokat. A legjobb, hogy nem kell a feltöltéssel bajlódnod, ha módosításokat végzel magán vagy munkahelyi dokumentumaidon. Amint újra csatlakozol valamilyen hálózatra, a drive magától frissíti a fájlok tartalmát a felhőben lévő tárhelyen. Egyszerűen csak ki kell választanod a beállításoknál a „Keep on device” opciót és a drive automatikusan lementi a telefonodra. Rendkívül hasznos lehetőség, hiszen a munkahelyi dokumentációkon is bármikor dolgozhatsz, akár buszon, akár nyaralás közben, ha nincs internetkapcsolatod.

Letöltés itt

5.jpg

6. Pocket

A Pocket az egyik legnépszerűbb alkalmazás, amellyel videókat, cikkeket, zenét és gyakorlatilag bármit letölthetsz a telefonodra, hogy később offline állapotban is meg tudd tekinteni. A legjobb benne, hogy egy teljesen egységes felületen teheted meg mindezt. Gyakorlatilag egyetlen koppintással le tudod tölteni azt a tartalmat, amit szeretnél később megnézni. A kezelőfelülete rendkívül egyszerű és felhasználóbarát, percek alatt elsajátítható. Mindenesetre nem árt figyelnünk rá, hogy töröljük azokat az adatokat, amelyekre nincs szükségünk, hiszen viszonylag gyorsan megtelhet a telefon tárhelye. Szerencsére ezt is pillanatok alatt el megteheted.

Letöltés itt

6.jpg

7. Offline Dictionaries

Ki ne használná a szótárat az okostelefonján! Legyen szó nyaralásról, vagy éppen munkáról. Rendkívül hasznos találmány, hiszen pillanatok alatt lefordíthatod a kívánt szöveget. Ezzel az alkalmazással ráadásul megteheted mindezt internet kapcsolat nélkül is! Az Offline Dictionaries egy óriási adatbázissal segít, több mint 50 különböző nyelven képes fordítani internet hozzáférés nélkül is. Hasonlóan működik a Here GPS navigációhoz az offline mód. Amikor csatlakozva vagy a hálózathoz, ki tudod választani, mely nyelveket szeretnéd letölteni a telefonodra, hogy később offline módban is könnyedén tudj szótárazni. Külföldi nyaralások során, kötelező a használata.

Letöltés itt

7.png

8. Google  Translate

Íme, egy másik szótár egyenesen a Google-től! Közel 90 nyelven fordíthatsz a segítségével, ami egy rendkívül sokoldalú rendszerré teszi. Természetesen itt jelen van a beszéd alapú fordítású funkció, szemben más szótárakkal. Minden kulcsfunkció elérhető internet hozzáférés nélkül is, amennyiben letöltöd ezeket az adatokat online módban. Ráadásul el is tudod menteni a fordításaidat, hogy később bármikor visszatérhess hozzájuk. Talán az egyik legjobb szótár applikáció a piacon. Ebben az esetben is javasolt csak azt letölteni, amelyre feltétlen szükségünk van, hogy kíméld a telefonod tárhely kapacitását.

Letöltés itt

8.jpg

9. Google Maps

Az offline GPS navigáció az egyik leghasznosabb találmány az alkalmazások sorában. Lényegesen könnyebbé teszi a tájékozódást, miközben nem használja fel a telefonod internetét sem. Tény, hogy korábban kissé kényelmetlen volt a Google Maps offline használata, de szerencsére a legújabb frissítésnek köszönhetően ez már a múlté. Egyszerűen csak be kell lépned az „Offline Areas” menüpontra és letöltened azt a térképet, amelyet később használni szeretnél úti célod eléréséhez offline módban. A legjobb része pedig, hogy 30 nap múlva törlődnek a letöltött térképek ebből a menüpontból, tehát nem kell attól tartanod, hogy feleslegesen foglalják a helyet azok az útmutatók, amelyekre már nincsen szükséged.

Letöltés itt

9.jpg

10. Spotify

A Spotify segítségével megreformálhatod a zenehallgatási szokásaidat. Mindamellett, hogy millió zeneszámot meghallgathatsz online, itt is van lehetőséged arra, hogy letöltsd az audio fájlokat későbbi felhasználásra. Az egyik legfontosabb előnye, hogy a segítségével le tudod tölteni ezeket a zeneszámokat az SD kártyádra is, így nem kell terhelned vele a telefonod korlátozott tárhelyét. Ráadásul ezt is néhány koppintással, egy pillanat alatt meg tudod tenni. Nem meglepő, hogy talán a legnépszerűbb applikáció a piacon, hiszen rendkívül könnyen kezelhető és bárki megtalálja kedvenc előadóit a segítségével.

Letöltés itt

10.jpg

Tetszett a cikk? Lájkolj minket Facebookon!

Rólunk

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://phonefanatics.blog.hu/api/trackback/id/tr6312130507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.18. 12:43:27

Az Amazon Kindle-t nem kellene így sztárolni, mert csak az Amazon saját formátumait ismeri. Pl. nem olvassa az egyre elterjedtebb epub formátumot sem, így meg igencsak halovány.

Ajánlom a Moon+ Readert. Az azw3-at éppen nem ismeri, de sok egyebet igen. Jól testre szabható és nem kell regisztráció a használatához.
süti beállítások módosítása